Kanta-Häme

Liikkuva koulu -palkinto Hattulaan

Hattula. Etelä-Suomen alueellinen Liikkuva koulu -palkinto on tänä vuonna myönnetty Hattulan kunnalle. Valinnan suoritti Etelä-Suomen aluehallintovirasto liikunnan aluejärjestöjen esitysten pohjalta.

Palkinnon suuruus on 2 500 euroa, ja se on tarkoitettu oppilaiden tai koko kouluyhteisön liikkumisen edistämiseen. Palkinto myönnetään veikkausvoittovaroista.

Hattulan kunta on kehittänyt pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti koulujen toimintakulttuuria liikunnallisemmaksi. Liikkuva koulu -toimintaan johtanut Koliko-hanke lähti liikkeelle vuonna 2012. Kunta on mm. palkannut kokopäiväisen työntekijän, joka pystyy panostamaan kehittämistyöhön.

Liikkuva koulu alkoi Hattulassa vuonna 2015. Samana vuonna toteutettiin liikunta- ja urheilujärjestö Valon kanssa Hattulan lähiliikuntapaikkojen kehittämisprojekti. Koulupihojen ja toimintakulttuurin kehittäminen ovat siis kulkeneet alusta alkaen yhdessä.

Näkyvimmät onnistumiset liittyvät innostamiseen, piristämiseen ja oppilaiden kuuntelemiseen. Alakoululaisten välituntien kehittäminen on ollut isossa osassa Hattulassa. Uudet välineet ja oppilaiden keksimät aktiviteetit ovat tehneet välitunneista hauskempia ja aktiivisempia. Pekolan koulun opettajien mukaan nujakointi on vähentynyt ja yhteisöllisyys on lisääntynyt. Tämä näkyy muun muassa siinä, että eri luokka-asteiden oppilaat leikkivät yhdessä. Kun välineitä ja toimintoja on enemmän, niin jokaiselle porukalle löytyy jotain tekemistä.

Etelä-Suomen avin tukemissa Liikkuva koulu -hankkeissa on mukana lukuvuonna 2016–2017 kaikkiaan 51 kuntaa. HÄSA

 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic