Kanta-Häme

Liikkuville kouluille avustuksia yli 3 miljoonaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt yhteensä 3 068 000 euroa Liikkuva koulu -ohjelman kehittämisavustuksia lukuvuodelle 2017–2018.

Peruskouluhankkeet saivat 2 262 000 euroa ja toisen asteen hankkeet 806 000 euroa. Avustusta myönnettiin 60 peruskouluhankkeelle ja 15 toisen asteen hankkeelle.

Hakemusten kustannusarvioiden yhteissumma oli yhteensä lähes 7,5 miljoonaa euroa. Avustuksen saajina ovat kunnat, koulutuskuntayhtymät sekä yksityiset koulutuksen järjestäjät.

Kehittämisavustuksen tarkoituksena on tukea Liikkuva koulu -ohjelman tavoitteiden ja keskeisten toimenpiteiden toteutumista peruskouluissa sekä toisella asteella.

Liikkuvan koulun tavoitteena on aktiivinen ja viihtyisä koulupäivä. Pyrkimyksenä on, että jokainen peruskoululainen liikkuu vähintään tunnin päivässä. Jokainen koulu voi toteuttaa liikkuvaa koulupäivää omalla tavallaan. Toteutuksessa keskeistä on oppilaiden osallisuus, oppimisen edistäminen sekä liikkumisen lisääminen ja istumisen vähentäminen.

Päätöksissä on otettu huomioon hankkeiden monipuolisuus ja edellytykset koulujen toimintakulttuurin muuttamiseen aktiivisemmaksi.

Toisen asteen kehittämisavustuksen tarkoituksena on lisätä opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta sekä edistää opiskelukykyä kehittämällä aktiivisuutta tukevia opiskeluyhteisöjä ja aktiivista opiskelupäivää.

Toisen asteen kokeiluhankkeita valittiin koko maahan 50, joista 15 on Etelä-Suomen alueelta.

Mainos