fbpx
Kanta-Häme

Liikuntaneuvosto ei esitäkään valtionapua Pullerin urheilutalolle

 

Pullerille rakennettava urheilutalo ei ehkä saakaan kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen (vas.) jo kertaalleen lupaamaa valtionapua. Ainakaan valtion liikuntaneuvoston tuore lausunto tulevien vuosien liikuntapaikkarakentamisesta ei pidä sisällään Pullerin urheilutalohanketta.
 
Lausunto etenee nyt opetus- ja kulttuuriministeriöön, jolla on viimeinen sanansa sanottavana rahoitussuunnitelmaan.
 
Ely-keskuskin jumina
Hämeen Sanomat ei tavoittanut perjantaina vanhempainvapaita viettävää Arhinmäkeä kommentoimaan, aikooko hän itse lisätä urheilutalohankkeen tuettavien joukkoon.
 
– Suhtaudumme hankkeeseen vieläkin erittäin positiivisesti, kertoo liikunta-asioista vastaava Arhinmäen erityisavustaja Jussi Saramo.
 
Hän uskoo, että valtion liikuntaneuvoston nyrpeän suhtautumisen taustalla on Hämeen ely-keskuksen näkemys hankkeen tarpeellisuudesta.
 
– Kuulin, että paikallinen ely-keskus oli rankannut urheilutalohankkeen viimeiseksi listallaan.
Arhinmäki ja Saramo käyvät ensi viikolla kaikki hankkeet läpi.
 
– Liikuntaneuvoston ja ely-keskusten rankkaukset ovat pohjana päätöksenteolle, mutta ne eivät ole lopullisia päätöksiä. Me teemme niihin muutoksia, Saramo sanoo.
 
Ministeri innostui 
Hämeenlinnan liikuntahallit oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassinen esitteli Arhimäelle urheilutalosuunnitelmia elokuussa Hämeenlinnassa (HäSa 23.8.).
 
Arhinmäki lupasi tuolloin, että rahat ovat mukana marraskuussa hyväksyttävällä listalla.
 
Ministeri kertoi tutustuneensa hankkeeseen yhdessä puoluetoverinsa Aino-Kaisa Pekosen kanssa ja vakuuttuneensa urheilutalon tarpeellisuudesta. 
 
– Kyllä harjoitusolojen pitää olla kunnossa. Pyrimme siihen, että kunnissa olisi kunnollisia suorituspaikkoja, Arhinmäki totesi elokuisella vierailullaan.
 
Vielä on toivoa
Jorma Hassinen on vielä toiveikas valtionavun suhteen.
 
– Jos ministeri antaa julkisuuteen tiedotusvälineille lausunnon, että tämä on niin hyvä hanke, että tämä tarvitsee valtionavun, luotan ministerin puheisiin vielä toistaiseksi.
 
Liikuntahalliyhtiö aikoo kuitenkin uusia valtionapuhakemuksensa vuodenvaihteeseen mennessä.
Hassisen mukaan urheilutalon rakennustyöt voisivat alkaa jo ensi keväänä, ehkä touko-kesäkuussa kilpailutusten jälkeen, mikäli Paavo Arhinmäki päättää valtionapua myöntää.
 
Rakentaminen sai Hämeenlinnan kaupungin puolesta siunauksensa valtuuston syksyn budjettikokouksessa.
 
Tukea muille
Valtion liikuntaneuvosto esitti, että Hämeenlinna saisi Ahveniston maauimalan kunnostukseen ensi vuodelle 700 000 euron tuen.
 
Riihimäen jäähallin valtiontuki aikaistettaisiin, eli luvassa olisi ensi vuonna täysi 750 000 euron tuki. 
 
Liikuntaneuvoston listalla on myös mm. Hausjärven Ryttylän koulun liikuntatilan tukeminen 500 000 eurolla vuonna 2015. (HäSa)
 

Menot