Kanta-Häme Riihimäki

Liikuntapaikkojen käyttäjähinnat ovat puntarissa Riihimäellä: Hinnat saattavat nousta

Riihimäen jäähallin tuntihinnat ovat nousemassa 25-28 prosenttia. Junioreille ja koululaisille korotus tietää noin 10 euron lisälaskua tunnilta. Kuva: Juhani Salo
Riihimäen jäähallin tuntihinnat olisivat esityksen mukaan nousseet noin neljänneksen. Arkistokuva: Juhani Salo

Riihimäen kaupunki aikoo tarkistaa liikuntapaikkamaksuja ja liikuntaryhmien maksuja ensi vuoden alusta lukien. Kaupungin liikuntapaikkojen ja -alueiden taksat ovat vuodelta 2015, eikä niitä ole sen jälkeen muutettu. Liikuntaryhmien ja kausikorttien kausimaksuja ei myöskään ole tarkistettu.

Riihimäen kaupungin erityisryhmille liikuntapaikat ovat olleet maksuttomia. Nyt Riihimäki aikoo seurata Suomessa yleistä käytäntöä ja tasapäistää liikuntapaikkojen maksuja eri käyttäjäryhmien välillä. Käytännössä tämä tarkoittaa liikuntapaikkamaksujen nousua ja ilmaisten vuorojen loppumista.

Korotusten suuruus vaihtelee liikuntapaikoittain ja käyttäjäryhmittäin. Korotus voi prosentteina olla muutama prosentti tai 25 prosenttia tai suurimmillaan jopa yli 50 prosenttia. Esimerkiksi jäähallin tuntihinnat ovat nousemassa 25-28 prosenttia. Junioreille ja koululaisille korotus tietää noin 10 euron lisälaskua tunnilta. Uimahallissa ryhmien ratavuoron hinnat nousevat muutaman prosentin eli käytännössä muutamia kymmeniä senttejä tunnilta.

Liikuntapaikkojen hinnoittelussa on Riihimäellä kolme luokkaa. Ensimmäiseen luokkaan kuuluvat riihimäkeläisten liikuntayhdistysten juniorit eli alle 19-vuotiaat, koulut ja kansalaisopisto. Toiseen luokkaan kuuluvat liikuntayhdistysten aikuisjäsenet. Kolmannen luokan muodostavat muut käyttäjät.

Riihimäen kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunta käsittelee paikkamaksuja keskiviikon kokouksessaan. HäSa

 

 

Päivän lehti

19.1.2020