fbpx
Kanta-Häme

Liikuntapaikoille avustusrahoja

Etelä-Suomen avi jakaa alueensa kunnille yli 3,4 miljoonaa liikuntapaikkarakentamiseen, ja siitä 433 000 euroa kohdistuu Kanta-Hämeeseen.

Maakunnassa eniten valtion tukea on saamassa Turengin tekonurmikenttä, jolle osoitetaan 160 000 euroa. Päätös on kuitenkin Janakkalalle pettymys, sillä se odotti avustusta enemmän.

Mikäli kunta noudattaa aiempia päätöksiään, koko kenttää ei voida rakentaa.

– Valtuusto on lyönyt lukkoon, että avustusta pitää saada vähintään 200 000 euroa, että kenttä voidaan rakentaa. Kunta haki yli 300 000 euron avustusta, kertoo tekninen johtaja Jukka Vahila.

– Kunta on tässä tavallaan itse sitonut käsiään, kun on näin päättänyt, Vahila sanoo.

Nyt kuitenkin asiaa selvitetään. Avustuksen ehtoihin kuuluu, että kentän rakentaminen pitäisi aloittaa viimeistään lokakuussa, ja kohteen pitäisi olla suurin piirtein valmis vuonna 2018.

Yhden lisämutkan matkaan aiheuttaa kunnanhallituksen toukokuinen päätös, jonka mukaan teknisen toimen tulee käydä neuvotteluja avin kanssa siitä, voitaisiinko kentän paikkaa vielä muuttaa niin, että rakentaminen tulisi halvemmaksi.

Tällainen keskustelu on Jukka Vahilan mukaan käyty.

– Tuli ilmi, että avustuspäätös on sidottu haettuun paikkaan.

Janakkala on suunnitellut pallotekonurmikenttää Turengin koulun sorakentän ja Ylikyläntien väliin.

Tekninen lautakunta esitti hanketta varten tälle vuodelle 120 000 euron lisämäärärahaa, sillä kustannusarvio on noussut suunnitellusta 600 000 eurosta. Kunnanhallitus ei ole vielä asiaa käsitellyt, vaan se siirsi sen odottamaan avin päätöstä.

– Seuraavan kerran asia on esillä ensi maanantaina kunnanhallituksessa, Vahila kertoo.

Hän huomauttaa, että hankkeen menoja voidaan myös jakaa eri vuosille niin, ettei lisämäärärahaa ensi vuodelle välttämättä tarvita.

Hämeenlinnalle aluehallintovirasto myönsi 75 000 euroa pesäpallokentän rakentamiseen Pullerille. Uuden kentän on määrä valmistua ensi vuonna. Nykyisestä Hämeensaaresta kentästähän on luovuttava tulevan asuinrakentamisen takia.

Hattulan kunta puolestaan saa 50 000 euroa Juteinikeskuksen pihan lähiliikuntapaikkaa varten.

Riihimäen kaupunki saa 30 000 euroa Keskusurheilupuiston tekonurmen aitaamista varten.

Avi on antanut hankkeille enimmillään noin 30 prosentin avustuksen arvioiduista kustannuksista. Lähiliikuntapaikkojen avustus on noin 35 prosenttia. HäSa

Menot