fbpx
Kanta-Häme

Liikuntatorille on luvassa jatkoa

Hämeenlinnan liikuntahallit oy juhlistaa kymmenenvuotista taivaltaan Liikuntatori-nimisillä tapahtumilla.

Ikääntyneille suunnattuja ilmaisia liikuntatapahtumia järjestetään syksyn ja kevään aikana yhteensä kuusi kertaa.

Torstaina Elenia-areenassa järjestettiin ensimmäinen Liikuntatori, ja se keräsi yhteensä noin 120 kävijää.

Viikoittain jumpassa käyvät siskokset Leena ja Anja Parkkari olivat tyytyväisiä tapahtuman tarjontaan.

– Tulimme heti yhdeksältä alkuverryttelyyn. Tasapainoradan jälkeen ajattelimme vielä käydä kuntosalilla, Leena Parkkari kertoo.

Anja Parkkari toivoo, että ikääntyville ihmisille olisi ohjattua liikuntaa myös keskustan alueella.

– Elenia on monelle liian kaukana, eikä läheskään kaikilla ole käytössä autoa. Keskustan liikuntapalvelut ovat myös eläkeläisille liian kalliita.

Hämeenlinnalaiset siskokset suunnittelevat osallistuvansa Liikuntatoreihin tulevaisuudessakin.

Liikuntatoreja on järjestetty aikaisemmin Helsingin seudulla, mutta Hämeenlinnassa toimintamalli on täysin uusi. Hämeenlinnan liikuntahallien johtavan liikunnanohjaajan Markus Rantsin mukaan uusia tapahtumia ja toimintatapoja kehitetään koko ajan.

– Ilmaistempaukset ovat hyvä tapa houkutella uusia liikkujia. Liikunta on tärkeää myös ikääntyessä. Tästä syystä yritämme Liikuntatoreilla houkutella mukaan niitä, jotka eivät itsenäisesti välttämättä urheilisi.

Liikuntatori muodostuu erilaisista vajaan puolen tunnin mittaisista liikuntapisteistä. Alkuverryttelyn ja tasapainoradan lisäksi Liikuntatori tarjosi mahdollisuuden kokeilla kuntosalitreenausta, perusjumppaa ja frisbeegolfia.

Hämeenlinnalainen Aune Jaakkola testaili taitojaan tasapainoradalla. Paikallaan tehtyjen tasapainoharjoitusten jälkeen vaikeustasoa nostettiin kävelemällä ympäri rataa, joka koostui erimuotoisista, -korkuisista ja eri materiaaleista valmistetuista patjoista ja välineistä.

Radan suorittamista helpotettiin mielikuvaharjoituksella. Kun korkealta patjalta laskeutuu pehmeälle materiaalille, voi kuvitella astuvansa kiven päältä upottavaan suohon.

Tapahtumien tavoitteena on aktivoida eläkeikäisiä hämeenlinnalaisia liikkumaan ja madaltaa kynnystä osallistua ohjattuun liikuntaan.

Ensimmäinen Liikuntatori sujui Rantsin mukaan hyvin, vaikka kävijätavoitteesta hieman jäätiinkin.

– Tavoitteemme oli 250 ihmistä. Pientä petrattavaa on aina. Ensi kerralla tapahtuma on varmasti vieläkin parempi.

Torstain osallistujista noin 80 prosenttia oli naisia. Jakauma noudattaa Rantsin mukaan normaalia eläkeikäisten liikuntaryhmien sukupuolijakaumaa.

Seuraavat liikuntatorit järjestetään marras-, joulu, helmi-, maalis- ja huhtikuun ensimmäisenä torstaina. HÄSA

Menot