Kanta-Häme Janakkala

Liisa Sauso raivostui lopetusuutisista – Liisa Sauson Sauso-käsineiden valmistus jatkuu

Liisa Sauso raivostui uutisista, joiden mukaan Sauso-käsineiden valmistus loppuisi.
Janna Sauso aikoo jatkaa vielä äitinsä Liisa Sauson jälkeenkin Sauso-käsineiden valmistusta.

Sauso-käsineiden valmistus ei lopu Sakari Sauso -yhtiön konkurssiin. Sakari Sauson siskon Liisa Sauson yrityksen toiminta jatkuu.

– Harmissaan on lievä ilmaisu uutisista, joiden mukaan Sauson käsineiden valmistus loppuu. Olen raivoissani, sanoo Liisa Sauso Helsingin Sanomien ja Kauppalehden uutisista.

 

Verottaja haki tiistaina Sakari Sauso oy:tä konkurssiin. Tilinpäätöstietojen mukaan yhtiön tila on heikko. Tilinpäätökset ovat useita vuosia olleet raskaasti tappiollisia. Tasetta painavat taas raskaat velat.

Sauson suku on valmistanut tunnettuja laatukäsineitä aina 1920-luvulta asti. Liisa Sauso muistuttaa kuitenkin, että vanha sukuyhtiö lakkautettu.

– Kumpikin meistä (Sakari Sauso ja Liisa Sauso) perustimme oman yrityksemme. Emme ole samaa yritystä.

 

Liisa Sauso ryhtyi valmistamaan käsineitä Hämeenlinnassa vuonna 1989. Hän siirsi liiketoiminnan Janakkalan Turenkiin kolme vuotta sitten.

Sakari Sauso oy on vuodesta 1989 lähtien valmistanut käsineensä Unkarissa. Liisa Sauson käsineet ovat kotimaisia ja itse valmistettuja.

Liisa Sauso oy:n talous on tilinpäätöstietojen mukaan erinomaisessa kunnossa. Yritys teki viime vuodelta voitollisen tilinpäätöksen ja se on käytännössä velaton.

Liisa Sauso pelkää, että uutiset antavat ihmisille kuvan myös hänen valmistuksensa päättymisestä. Se saattaisi vaikuttaa kielteisesti myyntiin.

– Tyttäreni Janna Sauso aikoo jatkaa käsineiden valmistusta. Sausot tulevat siten valmistamaan käsineitä jo neljässä sukupolvessa.

Liisa Sauson yritys saattaa jäädä ainoaksi yritykseksi, joka valmistaa Sauson nimellä käsineitä.

Eikö tilannetta voisi ajatella myös myönteisesti?

– Voi ajatella myös myönteisesti. Pelkona on kuitenkin, että Sakari Sauson käsineiden Sauso-nimelle käy kuten Reino- ja Aino-jalkineille.

Reino- ja Aino-jalkineiden valmistaja PK Kappi meni konkurssiin viime maaliskuussa. Reinojen ja Ainojen tuotemerkki siirtyi Finlaysonille, joka aikoo jatkaa jalkineiden valmistusta ulkomailla.

– Sauso-nimi saattaa lähteä kulkemaan aivan mihin tahansa. Se olisi se pahin skenaario, Liisa Sauso sanoo. HÄSA