Kanta-Häme

Liisa Sausosta Hämeenlinnan vuoden 2013 yrittäjänainen

Käsityöyrittäjä Liisa Sauso tunnetaan uniikeista hansikkaistaan ihan valtakunnallisestikin. Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaiset valitsivat Liisa Sauson Hämeenlinnan vuoden 2013 yrittäjänaiseksi.
 
– Valinta on kunnianosoitus. On mielettömän hienoa, että yrittäjänaiset valitsivat keskuudestaan pitkän linjan käsityöyrittäjän. Tämäkin työ on välillä puurtamista, ja huomioiminen lämmittää sydäntä. Työ on minulla tärkeää, ja on hienoa, jos muutkin sen huomaavat, Sauso kiittää.
 
Sauson suku on valmistanut laadukkaita nahkakäsineitä jo yli 80 vuotta. Liisa Sauson nimissä yritys on toiminut jo 25 vuotta, joista viimeisten puolentoista vuoden ajan hansikkaita on valmistettu Palokunnankadulla.
 
Yksi vuoden naisyrittäjän valintakriteereistä oli uuden tuotteen tai palvelun luominen. Kolmannen polven käsineentekijä pitää tärkeänä, että työtavat ja nimenomaan kotimaisuus säilyvät tuleville sukupolville. Yritys on vuosien varrella muuttunut käsineiden tukkuvalmistajasta täyden palvelun liikkeeksi, jossa myydään käsineiden lisäksi laukkuja ja asusteita.
 
– Panostamme palveluun. Meillä palvelu on täysin uniikkia, ja teemme käsineitä mittojen mukaan.
 
Vaikka ajat ovat pienyrittäjille haastavat, on yritys vakiinnuttanut asemansa, ja työllistää Sauson lisäksi hänen tyttärensä, sekä yhden työntekijän.
 
– Kotimaisuus nousee aina, kun on huonot ajat. Silloin ehkä lykätään isompia hankintoja, mutta halutaan kuitenkin ostaa jotain kivaa.
 
Naiset usein  pienyrittäjiä
– Yrittäjyydessä sillä ei ole merkitystä, onko mies vai nainen. Alat ehkä valikoituvat sukupuolen mukaan. Naisyrittäjät haluavat vaihtaa ajatuksia, kouluttautua ja verkostoitua. Naisyrittäjissä on paljon pien- ja yksinyrittäjiä, joten verkostoitumien on tärkeää, Liisa Sauso pohtii.
 
Hämeenlinnan seudun Yrittäjänaiset kuuluvat valtakunnalliseen Suomen Yrittäjänaiset -yhdistykseen. Hämeenlinnan yhdistys on toiminut vuodesta 1987 saakka, ja toiminnassa on mukana yli 200 yrittäjää tai yrittäjähenkistä naista. Järjestön kautta saa myös edunvalvontaa.
 
– Järjestämme keskenämme paljon tapahtumia, kuten teatteriretkiä tai yrittäjäiltoja, joissa tutustumme toistemme yrityksiin. Suosittelen jäsenyyttä lämpimästi! Minulle se on ollut itsestäänselvyys.
 
Yrittäjänaiset palkitsivat myös Tiina Vehkakoski-Helénin ja Sari Hagemeierin yrittäjänaisten pronssisella ansiomerkillä aktiivisesta yhdistystyöstä vuosikokouksessaan Kankaisten Tilalla keskiviikkona 20.11.

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic