Kanta-Häme

Liittymäraportti ei tullut yllätyksenä Sunny Car Centerille

Liikenneministeriön raportti, jonka mukaan Kirstulan kohdalle ei kannata rakentaa moottoritielle eritasoliittymää, ei tullut autokaupan keskus Sunny Car Centerille yllätyksenä.

– Olemme tienneet raportin sisällöstä jo toukokuusta lähtien, kertoo toimitusjohtaja Markku Ritaluoma.

Liikenneministeriön mukaan liittymä Kirstulan kohdalla aiheuttaisi häiriöitä kolmostien liikenteelle, koska se sijaitsee liian lähellä nykyistä Ojoisten eritasoliittymää. Raportissa todetaan, että liikenteen sujuvuus autokaupan keskukseen voidaan taata parantamalla nykyistä liittymää ja ajoyhteyttä siitä Kirstulaan.

Vaihtoehtoja liittymälle riittää

Ritaluoman mukaan Sunny Car Center, kaupunki sekä työ- ja elinkeinoministeriö ovat kuitenkin tehneet raportin tietojen jälkeen yhteistyötä ja jättäneet erilaisia ehdotuksia siitä, millainen tie autokaupan keskukselle tulisi.

– Ne ovat meille aivan yhtä hyviä vaihtoehtoja kuin eritasoliittymä, Ritaluoma sanoo.

Syyskuussa Sunny Car Center tekee erilaisia piirustuksia liikenneviranomaisille ja ely-keskukselle. Sen jälkeen päätetään, miten tie toteutetaan.

Sunny Car Centerin hallituksen jäsen Iisakki Kiemunki kertoo, että tällä hetkellä harkittavia ratkaisu ovat esimerkiksi palvelualue- tai suuntaisliittymä. Niissä on kyse kaistasta, joka irtautuisi Helsingin suunnasta moottoritieltä huoltamon pihaan.

Toiseen suuntaan Sunny Car Centerille voisi päästä nykyiselläänkin käytössä olevaa Kommilantien siltaa pitkin.

– Eri vaihtoehtoja pohditaan nyt yhdessä viranomaisten kanssa, Kiemunki sanoo.

Liittymän rakentamiseen vaikuttaa myös junaradan toisella puolella sijaitseva alue. Se on kaupungin omistuksessa, ja sinne suunnitellaan elinkeinoelämän alueita. Kun sinnekin aletaan rakentaa, niin tarve liittymälle kasvaa.

Markku Ritaluoma arvelee, että syyskuun loppupuolella Sunny Car Centerin työmaalla päästään ojan ja hulevesialtaan kaivutöihin. Samalla aletaan rakentaa myös Kirstulan sisäistä tietä. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020