Kanta-Häme

Liki 30 kuutiota polttoöljyä on vuotanut viemäriverkostoon Katumalla

Katumalla sijaitsevasta Elenian kaukolämpökeskuksesta on vuotanut 20–30 kuutiometriä kevyttä polttoöljyä kaupungin viemäriverkostoon.

Vuotoa alettiin etsiä keskiviikkoaamuna sen jälkeen, kun Paroisten jätevedenpuhdistamon työntekijä oli havainnut puhdistamolla öljyn hajua. Vuoto paikantui lopulta Elenian Katumalla sijaitsevaan kaukolämpökeskukseen.

Elenia Lämpö oy:n operatiivisen johtajan Janne Lambergin mukaan vuodon oli havainnut Elenian työntekijä tarkastuskäynnin yhteydessä. Edellispäivän tarkistuksen yhteydessä kaikki oli keskuksella ollut kunnossa.

Vuoto on peräisin kaukolämpökeskuksen polttoöljysäiliöstä.

– Valitettavaa, että tällainen vuoto on päässyt tapahtumaan. Pahoittelemme tapahtunutta vilpittömästi, Lamberg sanoo.

Vuoto on keskiviikkona saatu pysäytettyä, mutta viemärin lisäksi öljyä on päätynyt myös jonkin verran maastoon. Vuodon aiheuttajaa ei toistaiseksi tiedetä. Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan vuodosta ei ole haittaa ihmisille. Maastoa puhdistettiin keskiviikkona.

Kevyttä polttoöljyä on vuotanut säiliöauton verran. HS-Veden toimitusjohtajan Jukka Meriluodon mukaan suuri osa öljystä saatiin kuitenkin pumpattua pois viemäriverkostosta keskiviikon aikana.

Hän ei osaa sanoa, kuinka paljon öljyä on päätynyt puhdistamolle asti ja mitkä ovat ympäristövaikutukset.

– Toivottavasti tästä selvittiin säikähdyksellä, Meriluoto sanoo.

HS-Vedellä on lähipäivien ajan tehostettu tarkkailu Paroisten jätevesipuhdistamolla. Yhtiö otti viemärivedestä näytteet, joista näkee, paljonko öljyä on vielä verkossa. Tulokset saadaan torstaina.

Meriluoto ei sulje sitä pois, että viemäriverkosto saatetaan joutua huuhtelemaan. HäSa

Oikaisu 7.4.2016 kl 9.45: Mittayksikkö kuutiolitra korjattu kuutiometriksi.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic