fbpx
Kanta-Häme

Liki 36 000 ihmistä on hakenut Suomesta tilapäistä suojelua Venäjän hyökkäyksen jälkeen, kertoo Migri – Hämeenlinnassa Ukrainasta paenneita on noin 400

Hämeenlinnan vastaanottokeskuksen Iittalan toimipisteessä, missä kuva on otettu, asuu tällä hetkellä noin 30 ukrainalaista. Kuva: Pekka Rautiainen

Suomessa on jätetty liki 36 000 tilapäisen suojelun hakemusta Venäjän hyökkäyksen jälkeen, kertoo Maahanmuuttovirasto (Migri).

Sunnuntaihin mennessä tulleista hakemuksista yli 35 500 on Ukrainan kansalaisilta ja runsaat 400 muiden maiden kansalaisilta.

Elokuun alkuun mennessä Migri oli tehnyt päätöksen noin 33 500 tilapäisen suojelun hakemukseen. Lähes kaikki päätökset ovat myönteisiä. Kielteisen päätöksen saaneet hakijat ovat muiden maiden kuin Ukrainan kansalaisia.

Migrin mukaan huomattava osa tilapäistä suojelua hakevista ja saavista on lapsia äiteineen. Yhteensä noin kolmannes tulijoista on lapsia.

Migri kertoi viime viikolla, että Ukrainan sodan myötä vastaanottojärjestelmän piiriin on saapunut enemmän ihmisiä kuin koskaan. Vastaanottojärjestelmässä on yli 37 000 henkilöä. Ennen tätä eniten asiakkaita oli vuonna 2015, jolloin Suomeen saapui yli 32 000 turvapaikanhakijaa.

Hämeen Sanomat kertoi perjantaina, että Hämeenlinnan alueella on tällä hetkellä noin 400 sotaa paennutta ukrainalaista. Heistä osa asuu vastaanottokeskuksessa, osa yksityismajoituksessa.

Menot