Kanta-Häme

Linja-auto aiheutti ketjukolarin Hämeentiellä

Linja-auton ajautuminen vastaantulevien kaistalle aiheutti ketjukolarin Hämeentiellä keskiviikkona kolmen jälkeen iltapäivällä.

Onnettomuudessa oli osallisena kerrostalon seinään pysähtynyt linja-auto, vastaantulevien kaistalla liikennevaloissa seissyt toinen linja-auto sekä kolme henkilöautoa.

Onnettomuuden aiheuttanut linja-auto kääntyi Viipurintieltä Hämeentielle, mutta ajautui jostain syystä vastakkaisella kaistalla liikennevaloissa seisseen toisen linja-auton kylkeen. Onnettomuudessa joutuivat osallisiksi myös valoissa seisseen linja-auton takana olleet kaksi henkilöautoa ja pakettiauto, jotka ajautuivat yhteen.

– Ilmeisesti kuljettaja lähti ohittamaan jotain, mutta en ehtinyt nähdä tarkemmin. Yksi poika autosta vietiin ambulanssilla, mutta muut eivät loukkaantuneet pahemmin, kertoi kääntymässä olleen linja-auton kyydissä istunut Heidi Kallio.

Tapauksen silminnäkijöiden mukaan myös valoissa seisseen linja-auton takana olleen henkilöauton kuljettaja vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Molempien linja-autojen kyydissä oli useita matkustajia. Kolarin aiheuttaneen linja-auton matkustajat istuivat onnettomuuden jälkeen auton kyydissä lääkintähenkilöstön tarkastettavina. Tiettävästi kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Poliisi tai pelastuslaitoksen henkilöstö ei vielä onnettomuuspaikalla pystynyt vahvistamaan onnettomuuden kulkua.

– Käsittääkseni meidän automme oli syyllinen onnettomuuteen, mutta syystä ei ole vielä mitään tietoa. Kuljettaja on itsekin hyvin järkyttynyt, eikä osannut sanoa, onko autoon tullut esimerkiksi jotain vikaa. Sairauskohtauksesta ei ainakaan ollut kyse, kertoi onnettomuuden aiheuttaneen linja-autoyhtiön ajomestari Esa Vanhakoski tapahtumapaikalla. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic