Kanta-Häme

Linja-autoasema huutokaupataan

Entisestä linja-autoasemasta pääsee jättämään tarjouksia nettihuutokaupassa maaliskuun puoliväliin saakka.

Riihimäen kaupunki jatkoi yli tuhannen neliön rakennuksen myyntiaikaa marraskuussa kahdella kuukaudella, kun tarjouksia ei saatu ensimmäisellä kierroksella.

– Jatkettu myyntiaika ei tuonut yhtään tarjousta eikä edes yhtään yhteydenottoa, kertoo Riihimäen rakennuspäällikkö Hannu Mattila.

Linja-autoaseman vuonna 1956 valmistunut rakennus odottaa tarjouksia osoitteessa huutokauppa.comissa.

– Huutokaupassa nähdään reaaliajassa tarjoukset ja niitä on mahdollista korottaa. Pohjasummaa ei aseteta, mutta lopullinen myyntipäätös tehdään erikseen huutokaupan päätyttyä.

Viimeinen tarjous käsitellään teknisessä lautakunnassa. Jos lautakunta hylkää tarjouksen, käsittely päättyy. Lautakunta voi lähettää tarjouksen kaupunginhallituksen käsittelyyn, josta se voidaan lähettää edelleen valtuuston päätettäväksi. Kaupan hyväksyminen tapahtuu lopulta valtuustossa.

Jollei huutokaupassa jätetä tarjousta tai tarjous hylätään, rakennuksen tulevaisuutta punnitaan uudelleen.

Rakennuksessa toimii vuokralaisena R-kioski, mutta muuten tilat ovat lähes tyhjillään. Vain osa kellarista on varastokäytössä.

Kaupunki aikoi purkaa rakennuksen 2000-luvulla tehdäkseen tilaa naapuritonteille suunnitelluille kerrostaloille. Arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvalle merkittävä Matti Jaatisen suunnittelema rakennus jouduttiin lopulta suojelemaan asemakaavassa.

Taiteilijat, yhdistykset ja seurat ovat toivoneet kaupungin antavan linja-autoaseman monitoimitalokäyttöön, mutta kaupunki päätyi myymään rakennuksen.

Kaupungin leirikeskus Riihisalo on myös myytävänä. Hannu Mattila kertoo, että ensimmäisessä näytössä kävi muutama kiinnostunut ostajaehdokas, joiden lisäksi kohdetta on myös kyselty.

Riihisalossa Lopella järjestetään vielä ennen myyntiajan päättymistä uusi näyttö. Myyntiaika päättyy helmikuun lopussa. HÄSA

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic