Kanta-Häme

Linja-autovuorot muuttuvat Hämeenlinnan seudulla – Yksi linja lakkautetaan

Ensi viikolla voimaan astuvat muutokset koskevat suurilta osin reittien viilaamista, mutta yksi linja lakkautetaan kokonaan.
Kuva: Arttu Laitala
Kuva: Arttu Laitala

Hämeenlinnan kaupunki- ja seutuliikenne siirtyy talviaikatauluihin 11. elokuuta.

Siirin ja Kettumäen väliä kulkeva linja 12 lakkautetaan matkustajien vähyyden ja reittien uudelleenjärjestelyn takia.

Jatkossa Siiriin kulkee linja 3S, joka aloittaa ajamisen Loimalahdesta Siiriin kerran tunnissa.

Linja 4 liikennöi jatkossa ruuhka-aikoina kaksi kertaa tunnissa Kettumäestä Tarvasmäkeen, mutta viikonloppuisin linjaa ajetaan kerran tunnissa. Kyseinen linja ei kulje jatkossa Tiiriöön, vaan sen osuuden korvaa linja 17.

Lisäksi linja 17 kulkee jatkossa Kettumäen kautta molemmista suunnista tullessa. Koukkaus tapahtuu aina samansuuntaisesti. Linja 11 ajaa jatkossa Kirkonkulmantien kautta Äikäälään. Reitin muuttamisella mahdollistetaan peruskoululaisten kulkeminen bussilla Kirkonkulman koululle.

Myös seutuliikenteessä tapahtuu muutoksia.

Hattulassa kulkevien linjojen aikatauluja on jouduttu tarkastamaan, koska koulujen aloitus- ja lopetusajat muuttuvat.

Koulujen aloitus- ja lopetusaikojen muutokset vaikuttavat myös Janakkalan linjojen aikatauluihin. Leppäkosken kioskia ei jatkossa kierretä, vaan asiakkaiden pitää jäädä ja odottaa busseja Leppäkoskentien pysäkillä. Janakkalan linjanumerointia on muutettu osittain, jotta aikataulujen hahmottaminen olisi helpompaa.

Lammin ja Iittalan suuntaan on tehty pieniä aikataulumuutoksia ja kello 17.25 lähtevä auto Iittalan suuntaan jatkaa Taljalan tienhaaraan saakka. HÄSA

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic