fbpx
Kanta-Häme

Linna ammottaa yhä tyhjyyttään

Kasarmikadun ja Raatihuoneenkadun kulmaan avataan ruotsalaisen Fitness24Seven-ketjun kuntosali. Avajaisia oli tarkoitus viettää jo alkusyksystä, mutta yritys on tiedottanut avajaisten siirtyvän näillä näkymin ensi heinäkuulle.

Kuntosalin johtajan Sari Myllymäen mukaan pyyntö toimipisteen perustamisesta Hämeenlinnaan tuli asiakkailta. Ketjun tarkoituksena on tarjota kuntosalipalveluja keskeisillä paikoilla, joissa ihmiset muutenkin liikkuvat.

Kauppakeskus Linnan liiketiloista käydään sekä vuokra- että myyntineuvotteluja. Sopimusten tekoa hidastaa kesäajan lisäksi kauppakeskuskiinteistön omistuspohja.

Linna koostuu kolmesta eri osasta, joilla on eri omistajat. Kasarmikadun puoleisen päädyn omistaa eläkevakuutusyhtiö Veritas ja torinpuoleisen päädyn hämeenlinnalainen Seppo Vekka. Entisen Sokoksen talon omistaa ulkomainen kiinteistösijoitusyhtiö ja sen vuokrauksesta vastaa suomalainen Sponda.

Linnan Kehitys Oy:n sijoittumispalvelujen johtajan Ari Räsäsen mukaan vuokrasopimuksia ei ole tehty, koska myyntineuvottelut ovat kesken. Sopimuksia allekirjoitetaan mahdollisesti jo elokuussa.

– Jonkin verran uusia vuokralaisia on jo Goodmanin avajaisten jälkeen tullut sekä kauppakeskukseen että kävelykadun toiselle puolelle. Kiinnostusta toimitiloista on edelleen, mutta neuvottelut ovat usein pitkäkestoisia.

Monet ydinkeskustan liikkeet siirtyivät moottoritien katteelle viime syksynä. Keskustasta tyhjeni arviolta lähes 10 00 neliötä.

Tällä hetkellä kauppakeskuksessa toimii vain muutamia yrittäjiä.

Keväällä Tiimarin entisissä tiloissa aloitti Lyseon lukion luovan yrittäjyyden linjan opiskelijoiden pop up -puisto Sunshine. Ennennäkemättömän sisäpuistokokeilun tarkoituksena oli tuoda piristystä autioituneeseen kauppakeskukseen.

Samassa tilassa toimii tällä hetkellä Pihaamo, jossa saa suunnitteluapua ja neuvoja oman pihan kohentamiseen.

Luota-hankkeen puitteissa kauppakeskusta on pyritty elävöittämään muun muassa Sibelius-teemaisella sisustuksella. Hankkeen tarkoituksena on varmistaa, että mahdollisimman moni paikallinen yrittäjä hyötyy juhlavuodesta.

– Kauppakeskuksen kehittämispyrkimyksiin tarvittaisiin selkiyttämistä. Linnan Kehitys, Luota-hanke ja Hämeenlinnan kristillisdemokraatit ovat elävöittäneet toiminnallaan Linnaa. Heille kiitos siitä, sanoo Linnan kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Ollipekka Laine. HÄSA

Menot