Kanta-Häme

Linna Jazzeilla tänään: Blues-risteilyllä yhdistyvät maisemat, tunnelma ja musiikki

Nina Silvennoinen ihastui Linna Jazzien Blues-risteilyyn niin, että tämänvuotinen risteily on hänelle 16. laatuaan. Hän on pyrkinyt myös levittämään bluesin ilosanomaa tutuilleen.

– Ensimmäiselle risteilylleni tulin suoraan Tampereelta flamenco-tunnilta treeniasussa. Laiva suunnilleen odotti minua, jotta ehdin mukaan. Mutta ei siellä ole vaatteilla väliä. Siellä on ihan omanlaisensa tunnelma, toteaa Nina Silvennoinen Linna Jazzien Blues-risteilystä.

Silvennoinen tietää, mistä puhuu. Hän on ollut risteilyllä nyt laskujensa mukaan jo 15 kertaa. Ja laivaan hän nousee myös tänä vuonna.

– Olen vähän höyrähtänyt tähän Linna Jazzien touhuun. Käyn tapahtuman kaikissa konserteissa, hän nauraa.

 

Risteily on ollut osa Linna Jazzien ohjelmaa jo vuodesta 1999 lähtien. Parhaimmillaan risteilyjä oli ohjelman puitteissa tarjolla kolme, mutta nyt yksi niistä on tippunut pois. Tänä vuonna tarjolla ovat siis kaikille avoin Blues-risteily ja torstainen VIP-risteily.

– Harmi, että enää ei ole kolmea, mutta kai mukaan tarvittaisiin enemmän porukkaa, jotta se onnistuisi, Silvennoinen toteaa.

Hän kertoo itse pitävänsä etenkin blues-musiikista, mutta laivalle häntä vetää kokonaisuus.

– Olen enemmän fiilistelijä kuin musiikkimaestro. Laivalla on mahdollisuus katsoa maisemia ja kuunnella musiikkia tai katsella soittajia. Olotilaa voi vaihtaa, ja koko ajan soi hyvä musiikki.

Vaikka tunnelma laivaan astuessa olisi pönöttävä, se vapautuu äkkiä.

– On ihmeellistä, että kun musiikki alkaa soida, ihmiset alkavat liikkua pöytien välillä, Silvennoinen kertoo.

Laivan saapuessa takaisin satamaan ovat ihmiset sujuvasti vaihtaneet pöytiä ja seurueita.

 

Silvennoiselle risteilyt ovat mahdollisuus kuulla hyvää musiikkia ja tavata tuttuja.

Vuosien aikana hän on tutustunut Linna Jazzien porukkaan, risteilyjen vakiokävijöihin ja kaupungin muusikoihin. Osa heistä on kampaajana työskentelevän Silvennoisen asiakkaita.

Hän on myös ottanut tavakseen viedä asiakkaitaan Linna Jazzeihin, koska tutun ihmisen kanssa uuteen tapahtumaan on helpompi lähteä kuin yksin.

Silvennoinen kehuu, että laivalla ei tarvitse olla musiikin suhteen pro. Voi vain tulla nauttimaan tunnelmasta, ja luottaa siihen, että monipuolisesta kattauksesta löytyy jotain mieluista.

Risteilyperinne on vaikuttanut Silvennoisen mielestä myös laivan henkilökuntaan. He ovat tottuneet risteilykävijöiden kirjavuuteen.

– Palveluvaihtoehdot ovat mielestäni parantuneet. Tarjolla ei ole pelkkää olutta, siideriä ja kahvia, vaan pöytään saa tilattua viinipullon. Siitä jää hyvä maku.

Myös risteilyreitin varren asukkaat osaavat odottaa laivan saapumista. Ei ole tavatonta, että ihmiset laitureilta vilkuttelevat risteilijöille.

– Laivalla tunnelma on erilainen kuin vaikkapa puistokonsertissa: tiivis ja läheinen. Olen täysin koukussa. HÄSA