Kanta-Häme

Linna täyttyi sateesta huolimatta

Hämeen linnan pihalle tuotu karuselli jouduttiin viemään jo kesken päivää pois, kun vettä tuli niin että ropisi.

Sunnuntaisessa Linnan kesäpäivä -tapahtumassa tekemistä riitti kuitenkin kiviseinien sisällä. Tarjolla linnassa oli muun muassa näyttelijöiden johtamia teemakierroksia.

– Vähän erilainen verrattuna tavalliseen oppaan kierrokseen, missä vain kerrotaan historiasta, sanoi lastensa kanssa kierrokselle osallistunut Arto Grönman.

– Ei olla itse asiassa käyty vuosikausiin linnalla, vaikka täällä asutaankin. Taisi olla Eetu ihan vauva, kun viimeksi käytiin, kertoi perheen äiti Sara Grönman viitaten poikaansa.

Poika vaikutti hetkeä aiemmin olevan enemmän innostunut paikallaan pyörimisestä kuin meneillään olleesta esityksestä, jossa kierrettiin eri puolilla linnaa.

Samaan aikaan askartelupajassa taiteiltiin postikortteja. Joku lapsista oli esimerkiksi liimannut korttiin ritarin ja laittanut tämän puhekuplaan: ”Arvatkaa, kenellä on linnan komein kypärä?”

Ritaripajalla veljekset Aaro ja Lauri Sahi sovittelivat haarniskaa ylle.

Aaro oli tykännyt aiemmasta teemakierroksesta ja oli innostunut näkemästään vankityrmästä. Hän otti paljon kuvia kännykkäkameralla myös vanhoista kolikoista.

– Se huone, missä oli toivomuskaivo oli minun mielestä hieno, Aaro Sahi kertoi.

Toista kertaa järjestetyssä ilmaisessa tapahtumassa esiintyi myös trubaduureja ja järjestettiin näyttelyopastuksia sekä tavallisia opastettuja kierroksia.

Ilmaiseen Linnan kesäpäivään osallistui tänä vuonna arviolta 2 400 ihmistä. Viime vuonna sää oli parempi, ja kävijöitä oli nelisensataa enemmän.

Tavallisesti käynti Hämeen linnassa maksaa, ja kävijöitä on kesäkuukausina 300–400 päivässä.

Hämeen Sanomat oli Linnan kesäpäivän pääyhteistyökumppani. (HäSa)