fbpx
Kanta-Häme

LinnaJazz jatkaa hyväksi havaitulla kaavalla

Jos jokin toimii, on sitä turha lähteä muuttamaan. Ensi heinäkuun puolessa välissä järjestettävillä LinnaJazzeilla risteillään, soitetaan kirkossa, ravintoloissa ja torilla sekä nautitaan Linnapuistossa sunnuntaipäivän ilmaisesta piknikkonsertista, kuten aina ennenkin.

Sata esiintyjää viihdyttävät ihmisiä torstaista sunnuntaihin heinäkuun puolessa välissä eri puolilla Hämeenlinnaa.

Uusia konserttipaikkoja on kaksi. Aulangontien Papukaija-pubissa pelataan Cat Lee & Co:n soitannan ohessa biljardia ja Aulangon entinen Rocklato eli nykyinen Aulangon Kievarin lato toimii brittiläis-suomalaisen Vibraltarin ja Sweet Jeena and her Sweetheartsin showmeiningin näyttämönä.

Viime kesänä 11 000 kuulijaa kävi nauttimassa musiikista ja tälle vuodelle tavoitetta on nostettu tuhannella.

Kansainvälistä tunnelmaa

Tapahtumia on neljän päivän aikana kaikkiaan 19, joista kuusi on ilmaiskonsertteja.

Jos ehtii vain yhdelle keikalle, niin mihin kannattaa lähteä?

– Varmasti kansainvälisin tunnelma löytyy lauantaina Suistolta, kun siellä on sekä brasilialaisia (Marcia Lisboa) että ruotsalaisia (Bill Öhström Blues Band), LinnaJazzin toiminnanjohtaja Timo Lehto vinkkaa.

Sunnuntain ilmaista puistokonserttiakaan ei Lehdon mukaan kannata missään tapauksessa jättää väliin.

Aurinkoisen iltapäivän aikana Linnanpuiston lavalle nousevat rock-kappaleista swingversioita soittava Nat Newborn Big Time, vasta palkitun Manuel Dunkelin kvartetti, brittiläis-suomalainen soulihme Vibraltar sekä laulaja Johanna Förstin tähdittämä yhtye Jo Stance.

Kirkko täynnä keskellä yötä

Jazzristeilyjen lipunmyynti on alkanut tällä viikolla ja yöllisen kirkkokonsertin liput tulevat myyntiin ensi viikolla.

Olli Ahvenlahden isännöimistä yökonserteista on hieman vaivihkaa tullut yksi festivaalien suosituimmista ja odotetuimmista tapahtumista.

– Viime vuonna liput loppuivat jopa kesken. On aika erikoista saada hämäläiset keskellä yötä kirkkoon musiikkia kuuntelemaan, LinnaJazzien markkinointipäällikkö Kari Viitamäki taivastelee.

Tunnelma kirkossa on pysynyt viikonloppuyön ajankohdasta huolimatta rauhallisena. Sen ovat Viitamäen mukaan taanneet rauhallinen musiikki ja muita konsertteja korkeampi kuulijoiden keski-ikä. (HäSa)

22. LinnaJazz Hämeenlinnassa 12.-15.7. Koko ohjelma netissä: www.linnajazz.fi

Menot