Kanta-Häme

Linnajazziin saakin tuoda omia eväitä

Keskiviikkona puolen päivän aikaan Hämeen poliisi oli vielä valmistelemassa Linnajazzeille juomakieltoa, mutta jätti asian sikseen. Linnajazzin piknik-alueelle saa edelleen tuoda omat tonkat ja tölkit.

Kielto on paikallispoliisin käsissä

Paikallispoliisi kielsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa omien alkoholijuomien tuonnin Pori Jazzin ja Järvenpään Puistobluesin tapahtuma-alueille.

Kielto perustuu alkoholilain 58. pykälään, jonka mukaan alkoholijuomien nauttiminen ilman aluehallintoviraston lupaa, on kielletty paikassa, jossa yleisölle on maksusta saatavilla ruokaa tai virvokkeita, sekä paikassa, johon on järjestetty yleinen tilaisuus.

Valviran lakimies Iina Ihonen sanoo, ettei Valvira ota kantaa yksittäisten tapahtumien alkoholisääntöihin.

– Valvira keskustelee poliisihallituksen kanssa, joka on yhteydessä paikallispoliisin. Viime kädessä kiellosta päättää siis tapahtuman kotipaikkakunnan paikallispoliisi, Ihonen sanoo.

Hämeen poliisi teki keskiviikkona Linnajazzin yleisölle ja järjestäjille mieluisan päätöksen.

Linnajazzit sujuneet aina häiriöittä

Linnajazzin markkinointipäällikkö Kari Viitamäki oli hölmistynyt kuultuaan poliisin valmistelevan kieltoa neljä päivää ennen tapahtuman pääkonserttia.

– Olisi tuntunut todella kummalliselta, jos kielto olisi tullut näin viime tipassa. Etenkin kun asiasta ei ole informoitu missään vaiheessa, kun hupilupaa on haettu tai Linnan puiston pelastussuunnitelmaa tehtiin.

Viime hetken kielto olisi Viitamäen mukaan aiheuttanut ongelmia festarin käytännön toteutumiselle. Jos alkoholikielto olisi pantu voimaan, ei varsinaista anniskelualuetta olisi enää ehditty laajentaa.

Yleisesti Viitamäki pitää alkoholikieltoa kohtuuttomana ja turhana.

– Meidän palkkaamamme järjestyksenvalvojat valvovat aluetta, sillä on kaikkien etu, että järjestys ja rauhaa säilyy. Lisäksi meillä ei ole koskaan ollut minkäänlaista häiriötä.

Linnan puistoa hankala valvoa

Viitamäen mielestä kieltoa olisi myös ollut lähes mahdotonta valvoa, sillä Linnan alueelle tullaan monesta eri suunnasta, eikä rajatuista porteista, kuten esimerkiksi Pori Jazzeille.

Linnajazzin alkoholikielto kaatuikin todennäköisesti sen valvonnan mahdottomuuteen. Apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen Hämeen poliisista sanoo, ettei poliisi juurikaan käytä aikaa tällaisten kieltojen valvomiseen.

– Ei kuulu tärkeysjärjestyksessä ihan niihin ensimmäisiin.

Linnajazz-festari alkaa torstaina torilla ja päättyy sunnuntaina Linnan puistoon. (HäSa)

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic