Kanta-Häme

Linnan kävijämäärä kasvoi

Hämeen historiallisessa linnassa kävi viime vuonna noin 105 000 ihmistä, joka tarkoittaa edellisvuoteen verrattuna kolmanneksen nousua.

– Maksaneiden kävijöiden määrä nousi lähes 50 prosentilla, joten olemme todella tyytyväisiä, Hämeen linnan intendentti Jouni Marjamäki kertoo.

Toissa vuonna linnassa vieraili 80 000 kävijää.

Etenkin perheiden kiinnostus linnaa kohtaan vaikuttaa kasvaneen. Perhelippujen myynti kolminkertaistui viime vuoden aikana.

Keväällä Heavy Metal -näyttelyn yhteydessä asetettu kunnianhimoinen 130 000 kävijän tavoite ei täyttynyt. Näyttely vaikutti kuitenkin positiivisesti linnan kävijämäärään.

– Näyttelykävijöitä meillä oli yli 67 000. Lisäksi Heavy Metal kiinnosti mediaa, mikä nosti myös itse Hämeen linnan näkyvyyttä.

Heavy Metal oli linnan ensimmäinen kansainvälinen näyttely. Näyttelyn haarniska- ja asekokoelma oli peräisin Itävallan Grazissa sijaitsevasta Universalmuseum Joanneumista.

– Tänä vuonna meillä on kotimainen näyttely. Tulevaisuudessa olemme kuitenkin valmiita tuomaan linnaan uusia kansainvälisiä näyttelyitä, jos kohdalle sattuu kiinnostava ja linnan historiaan sopiva aihe.

Huhtikuussa linnassa avataan suomalaisia, keskiaikaisia patsaita esittelevä näyttely.

– Näyttelyn patsaat ovat Kansallismuseon kokoelmasta, mutta ne eivät ole olleet esillä missään vuosikausiin, Marjamäki kertoo.

Marjamäen mukaan linnassa halutaan panostaa edelleen myös tapahtumallisuuteen. Vuoden ohjelmassa ovat entiseen tapaan niin Hämeen linnan turnajaiset kuin keskiaikaista kontaktilaji buhurtia. Häsa

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic