Kanta-Häme

Linnan Kehityksen ja Tekmen tilejä ei löydy kaupparekisteristä

Hämeenlinnan kaupungin kahden tärkeän osakeyhtiön, Tekmen ja Linnan Kehityksen, toissavuoden tilinpäätökset eivät ole kaupparekisterissä.

Yhtiöiden toimitusjohtajat kertovat, että he eivät ole tienneet, että tilinpäätökset eivät ole menneet Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään kaupparekisteriin.

– Kiitos tiedosta, Tekmen toimitusjohtaja Petri Mölsä sanoo.

Toimitusjohtaja Mölsä selvitti heti perjantaina, miksi tilinpäätös ei ole mennyt kaupparekisteriin. Tilinpäätösten pitäisi mennä rekisteriin verottajan kautta.

– Verohallinnosta ilmoitettiin, että tavanomainen syy on niitin puuttuminen 63-lomakkeesta. Tilinpäätöstiedot eivät ole siirtyneet. Eli syy on tekninen.

Tiedot nidottava…lomakkeeseen

Verohallituksen ohjeiden mukaan yhtiön tilinpäätöstiedot on annettava nidottuna 63-lomakkeeseen. Verottaja ei tarkasta tietoja vaan välittää ne suoraan Patentti- ja rekisterihallitukselle.

– Lähetämme tilinpäätöstiedot kaupparekisteriin heti maanantaina, Mölsä sanoo.

Linnan Kehitys -elinkeinoyhtiön toimitusjohtaja Mervi Käki ei niin ikään tiennyt, miksi tietoja ei ole annettu kaupparekisteriin. Hän ei voinut perjantaina työasioilla olleessaan tarkistaa asiaa. Käki kertoo, että tilinpäätökset valmistuivat ajoissa viime vuonna.

– Johtuisiko siitä, että olemme siirtäneet tehtävät Kuntaprolle.

Linnan Kehityksen tytäryhtiön, Linnan Kiinteistökehityksen, vuoden 2013 tilinpäätös on kaupparekisterissä. Kaupparekisterin on myös saavuttanut Tekmeen sulautetun Linnan Ateria -yhtiön tilinpäätös. Hämeenlinnan Liikuntahallit -yhtiö on niin ikään toimittanut tilinpäätöksensä rekisteriin.

Kaupparekisterin tietojen mukaan Tekmeltä on erikseen kaksi kertaa pyydetty tilinpäätöstietoja. Linnan Kehityksen tietojen hankkimisesta ei ole tällaista merkintää. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic