Kanta-Häme

Linnan Kehityksen uusi toimitusjohtaja uskoo itseensä ja Hämeenlinnaan

Linnan Kehityksen johtoon valittiin Suomen Urheiluliiton pitkäaikainen toimitusjohtaja Kari Saarinen.
Kari Saarinen on helsinkiläinen, mutta Hämeenlinna on hänelle tuttu kaupunki.

Hämeenlinnan elinkeinoyhtiön Linnan Kehityksen toimitusjohtajaksi valittiin Kari Saarinen, 52, joka sanoo olevansa kokenut toimimaan yhteistyössä kaupunkien ja yritysten kanssa.

– Uskon, että tuon osaamista näihin asioihin. Olen ollut monen kaupungin kanssa läheisessä yhteistyössä, Saarinen sanoo.

Saarinen siirtyy tammikuun toisella viikolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n hallintojohtajan pallilta Linnan Kehityksen johtoon. Ennen siirtymistään THL:ään Saarinen oli pitkään Suomen Urheiluliiton SUL:n toimitusjohtajana.

– Hämeenlinnalla on monia vahvuuksia. Ihmiset haluavat muuttaa tällaiseen kaupunkiin ja elää elämyksellisessä ympäristössä.

 

Saarinen kehuu paitsi Hämeenlinnan sijaintia niin myös sen luonnetta ja historiaa. Hänen mielestään ne antavat hyvät mahdollisuudet tehdä töitä elinkeinoelämän hyväksi.

Saarisella on ollut 15 vuotta kesämökki Hattulassa, mikä on tehnyt myös Hämeenlinnan hänelle tutuksi. Hän pitää Hämeenlinnaa hyvin sympaattisena kaupunkina.

– Olen seurannut ilahtuneena Hämeenlinnan kehitystä. Yksi tällaisista asioista on Kantolan tapahtumapuisto.

Saarisen mukaan kymmenen vuotta sitten ei olisi uskonut, että Hämeenlinnaan saadaan sellaisia yhtyeitä esiintymään kuin Kantolassa on nähty. Hänen mielestään se on myös kaupungin imagolle upea asia.

 

Hämeenlinna on muuttamassa elinkeinoyhtiötä kaupungin elinvoiman kehittäjäksi ja antamassa toimitusjohtajalle entisestä poikkeavan roolin lähellä kaupungin johtoa. Saarisesta on tulossa myös kaupungin johtoryhmän jäsen. Hän torjuu ajatusta, että ryhtyisi osaksi kaupungin hallintoa.

– Lähtökohtaisesti pidän osakeyhtiömallia hyvänä. Kun toiminta on irrotettu muusta organisaatiosta, se antaa mahdollisuuden keskittyä asiakastyöhön.

– Näen, että tehtäväni on keskittyä ”ulkopolitiikkaan” eikä istua konttorissa.

Saarinen kertoo tuntevansa jonkin verran Hämeenlinnan elinkeinoelämää.

– Se on työmaa, johon on lähdettävä tutustumaan. Siinä on kova opiskeleminen.

Kari Saarinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja juristi, jolla on myös varatuomarin arvo. Hän on toiminut myös Veronmaksajien keskusliiton talousjohtajana.

 

Linnan Kehityksen hallituksen puheenjohtaja Juha Kallioinen (kok.) vajaa 20 henkilöä haki toimitusjohtajan tehtävää. Yhteydenottoja tehtävään hakemisesta oli tätä enemmän. Hakijoista haastateltiin ensin kuusi ja sitten vielä heistä neljä. Hallitus valitsi Saarisen yksimielisesti.

– Roolissa on tartuttava uusiin asioihin ja tehtävä uusia avauksia. Ympäristö yhteistyöhön on aika haastava, Kallioinen sanoo.

Linnan Kehityksen nykyinen toimitusjohtaja Mervi Käki jää eläkkeelle ensi vuoden alussa. Hän ei ole enää töissä vuoden vaihteen jälkeen. HÄSA