Kanta-Häme

Linnan Kehitys ja kaupunki käyvät kauppaa tapahtumapuistosta

Rakenteet siirtyvät kaupungille, mutta Linnan Kehitys operoi.
Kantolan tapahtumapuisto vetää parhaimmillaan 55 000 ihmistä. Puiston ovat sen olemassaolon aikana myyneet loppuun AC/DC kesällä 2015 (kuvassa) ja Guns'n'Roses kesällä 2017. Tänäänkin puiston odotetaan täyttyvän Metallican faneista. Arkistokuva.
Kantolan tapahtumapuisto vetää parhaimmillaan 55 000 ihmistä. Puiston ovat sen olemassaolon aikana myyneet loppuun AC/DC kesällä 2015 (kuvassa) ja Guns'n'Roses kesällä 2017. Tänäänkin puiston odotetaan täyttyvän Metallican faneista. Arkistokuva.

Kaupunki ostaa Kantolan tapahtumapuiston rakenteet Linnan Kehitykseltä. Yhtiö jää kuitenkin operoimaan tapahtumapuiston toimintaa.

Viime vuonna valmistuneessa konserniselvityksessä ehdotettiin, että Verkatehdas ja kaupunginteatteri muodostaisivat kulttuuriyhtiön, jolle voitaisiin siirtää myös tapahtumapuiston hallinta.

Mahdollista kulttuuriyhtiön muodostamista on lykätty, mutta tapahtumapuistoa soviteltiin myös Verkatehtaan hallintaan.

Asiaa tutkinut työryhmä päätyi lopulta siihen, että tapahtumapuisto on Hämeenlinnan elinkeinopoliittinen työkalu. Näin Linnan Kehityksen tulee jatkaa sen operoimista.

 

Puiston rakenteiden omistajaksi ehdotettiin kuitenkin kaupunkia. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen kesäkuussa.

Aikoinaan tapahtumapuiston rakentamiseen käytettiin 2,6 miljoonaa euroa. Linnan Kehityksen taseessa sen arvo on nyt 2,1 miljoonaa euroa.

Puistorakenteiden omistus siirtyy vuodenvaihteessa. Kaupunki maksaa Linnan Kehitykselle puistorakenteiden tasearvoa vastaavan summan.

Sen avulla Linnan Kehitys maksaa pois puistorakenteisiin kohdistuneen reilun miljoonan euron velan.

Linnan Kehitykselle ei synny operaatiosta myyntivoittoa. Omistusjärjestelyn seurauksena yhtiön kassa vahvistuu noin miljoonalla eurolla. Sen seurauksena osa yhtiön vapaasta omasta pääomasta voidaan palauttaa kaupungille vuoden 2019 kuluessa.

 

Linnan Kehitys on Hämeenlinnan kaupungin omistama yhtiö. Kaupunki on myöntänyt sille vuosittain avustusta tapahtumapuiston lainanlyhennykseen.

Ensimmäinen suurkonsertti Kantolassa järjestettiin heinäkuussa 2015. AC/DC veti paikalle 55 000 kävijää. Seuraavana vuonna esiintyi Iron Maiden ja yleisöä oli 23 000.

Vuoden 2017 bändinä oli Guns N´ Roses. Paikalla oli jälleen 55 000 konserttivierasta. Ensi vuoden esiintyjäksi on varmistunut Metallica, jonka arvioidaan vetävän puiston täyteen eli 55 000 kävijää. HÄSA