Kanta-Häme

Linnan Krouvi muuttaa Ale Baarin yhteyteen

Linnankatu 1:ssä toimiva Linnan Krouvi muuttaa Hämeenlinnan torin alalaidassa sijaitsevan Ale Baarin yhteyteen ja vaihtaa nimensä Ale Pubiksi. Ale Baari jatkaa toimintaansa normaalisti.

Muutto tapahtuu marraskuun puolivälissä yhdessä yössä, kertoo Hämeenlinnan Viihdekeskus oy:n yrittäjä Tapio Kiuru.

– Tuo kulma kaupunkia on hiljentynyt vuosien varrella ja hiljenee entisestään, kun kaupunki siirtyy askeleen kohti Myllymäkeä katteen uuden kauppakeskuksen myötä, Kiuru perustelee muuttoa.

Eikö kivenheiton päässä juuri auenneen ravintola Skogsterin tulo vala yhtään uskoa kulmakunnan elävöitymiseen?

– Päinvastoin. En jaksa uskoa, että se tuo sille kulmakunnalle uutta liikennettä kuin hetkeksi.

Voimavarat yhteen

Kiurun mukaan muutolla lyödään kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Sibeliuksenkatu 9:ssä sijaitseva Ale Baari, joka on avoinna vain keskiviikko-, perjantai- ja lauantai-iltaisin aamuneljään, saa nyt rinnalleen aamuyhdeksästä auki olevan pubin.

– Meille on tullut paljon pyyntöjä, miksei Ale Baari voisi olla auki joka päivä. Tavoittelemme uudistuksella sekä päivä- että iltaliikkujia.

Ale Pubiin tulee noin 50 asiakaspaikkaa. Ilmeeltään siitä tulee pubimainen, mutta modernilla vivahteella.

– Ei kuitenkaan mikään café! Pub-konseptin mukaisesti tarjolla on mukavaa oleskelua, juotavia ja pikkupurtavaa, Tapio Kiuru kertoo.

Vastaus kysyntään

Linnan Krouvin henkilökunta siirtyy työskentelemään Ale Pubiin.

Uudistuksen myötä Viihdekeskus palkkaa yhden uuden työntekijän. Vuorossa Ale Pubissa ja Ale Baarissa työskentelee nyt kerrallaan 15 työntekijää – määrä voi vaihdella kiireestä riippuen.

– Nimensä mukaisesti Ale Pubista tulee edullinen hinnoiltaan, kuten Ale Baarikin on. Yleinen taloustilanne on kiristynyt vuodesta 2008 vuosi vuodelta. Ihmisillä on vähemmän rahaa käytettävissään. Vastaamme näin asiakkaiden kysyntään, Tapio Kiuru kuvailee konseptiaan.

– Kun ei enää ole automaattista asiakasvirtaa niin kuin parhaina vuosina, paikkoja pitää laittaa investoinneilla kuntoon, jotta saisimme ihmisiä houkuteltua.

Hämeenlinnan Viihdekeskus oy:llä pyörittää kaupungissa lisäksi uudehkoa Kulta-yökerhoa, Iskelmä Baaria, ravintola Sirkusta ja Pub Vasallia sekä kesäisin ravintolalaivoja Teemua ja Tyyneä. (HäSa)

 

 

Menot