Kanta-Häme

Linnan pop-up -puisto sai jatkoaikaa

Kauppakeskus Linnaan tammikuussa avattu Sunshine-tapahtumapuisto ei ehtinyt sulkea ovensa kuin reiluksi viikoksi.

Koko kaupungin kohtauspaikaksi nimetty tila sai jatkettua vuokrasopimustaan huhtikuun puoliväliin saakka. Jatkosta ei näillä näkymin ole tietoa.

Lyseon lukion luovan yrittäjyyden linjan opiskelijoiden ideasta alkunsa saanutta tapahtumapuistoa pyöritetään tällä hetkellä vapaaehtoisvoimin. Maalis- ja huhtikuun vuokran maksaa Hämeenlinnan kaupunki.

Pihanhoitovinkkejä ja vapaata tilaa

Ensimmäisen kuukauden aikana puistossa vieraili 6000 kaupunkilaista. Suosio yllätti järjestäjät iloisesti.

– Ihmisiä on kyllä riittänyt mukavasti. Tämänkaltaiselle, kaikille vapaalle kohtauspaikalle vaikuttaisi olevan selkeästi tilausta. Meillä saa syödä jopa omia eväitä, vapaaehtoisena työskentelevä Anki Kataja kertoo.

Tila on avoin erilaisille näyttelyille sekä yleisötapahtumille. Se on ollut myös erilaisten seurojen ja yhdistysten sekä päiväkoti- ja koululaisryhmien suosittu vierailukohde.

Uutuutena Sunshine tarjoaa esimerkiksi vinkkejä oman pihan puutarhanhoitoon. Keskellä tilaa jatkaa tuttuun tapaan Vanajavesikeskuksen näyttely.

– Tämä on kokeilu, ei vastaavia ole Suomessa ollut aikaisemmin. Kyse on suuremmasta haasteesta, mitä tällaisille suurille kauppakeskustiloille tehdään, Hämeen liiton aluekehitysasiantuntija Minna Takala sanoi Hämeen Sanomille tammikuussa. (HäSa)

Sunshine -tapahtumapuisto on avoinna ma-pe klo 10-18 ja la 10-16. Puisto päivittää aukioloaikojaan muun muassa Facebook-sivuillaan.