fbpx
Kanta-Häme

Lauantaina Linnanpuistosta voi löytää uuden urheiluharrastuksen

Lauantaina Linnanpuistossa järjestetään liikuntatapahtuma. Tällä kertaa lajikokeilut ovat aikuisille ja nuorille suunnattuja.
Maanantaina iltapäivästä Linnanpuistossa ei näkynyt kuntoilijoita. Lauantaina laitteiden oikeaoppiseen käyttöön saa ohjausta. Kuva: Riku Hasari
Maanantaina iltapäivästä Linnanpuistossa ei näkynyt kuntoilijoita. Lauantaina laitteiden oikeaoppiseen käyttöön saa ohjausta. Kuva: Riku Hasari

Monet työikäiset saattavat kokea, ettei jo valmiiksi kiireisen arjen keskellä ole mahdollisuuksia harrastamiseen.

Aikuisten luistelukursseja vetävä Anu Valkeinen kehottaa aikuisia kuitenkin ottamaan aikaa myös itselleen, vaikkapa juuri uuden harrastuksen merkeissä.

– Silloin, kun saa omaa aikaa ja pääsee tekemään jotain mielekästä liikunnan merkeissä, kertyy fyysisen hyvinvoinnin lisäksi myös henkistä hyvinvointia. Silloin huomaa, ettei ole koskaan liian myöhäistä haastaa itseään ja oppia jotakin uutta, Valkeinen sanoo.

Uuden harrastuksen voi löytää lauantaina Linnanpuistosta, jossa järjestetään aikuisille ja yli 15-vuotiaille suunnattu Mitä jos -liikuntatapahtuma.

Liikuntapäivää kokoamassa ovat ICE ry, Akrohouse ja Boxinbox. Mukana on myös Kanta-Hämeen Ratsastajien vikellysporukka, joka tuo paikalle hevosenkorkuisen pukin, jonka päällä rohkeimmat voivat kokeilla vaikkapa käsilläseisontaa.

Vikellysharjoitusten lisäksi lapsille tarjolla on keppihevosia ja niiden välineistöä. Varsinaisia hevosia paikalle ei tule. Valkeisen mukaan syynä on se, että tapahtuma halutaan tuottaa itsenäisesti ja niin, ettei vieraille tule kuluja osallistumisesta.

– Olemme pyrkineet tekemään tapahtumaa ihan nollabudjetilla. Linnanpuiston saimme ilmaiseksi vuokralle kaupungilta ja välineistön tuomme paikalle ja kasaamme itse, Valkeinen kertoo.

 

Vikellyskokeilun lisäksi tarjolla on esimerkiksi armeijavaikutteista cross trainingia, jonka Boxinboxin Juuso Aho on kehittänyt entisen ammattinsa opeista.

Valkeala toteaa, että sääoloista johtuen ICE ry ei luonnollisestikaan saa tuotua jäätä Linnanpuistoon, joten tarjolle on tuotu erilaisia luistelulihasten harjoittamiseen ja tasapainon kehittämiseen tarkoitettuja välineitä.

Akrohouse puolestaan tarjoaa mahdollisuuden palata takaisin lapsuuteen. Puistoon tuodaan nimittäin ilmapatja, jonka päällä voi kokeilla erilaisia temppuja ilman pelkoa mustelmista.

– Jos on vaikkapa jäänyt kaivelemaan se, ettei lapsena koskaan oppinut kärrynpyörää, niin nyt on mahdollisuus siihen, Valkeinen sanoo.

Kaupungin puolesta paikalla on myös liikuntaneuvoja, joka opastaa miten puiston ulkoliikuntavälineitä käytetään oikein.

 

Tapahtuman ajatus lähti liikkeelle yleisestä väärinymmärryksestä, jonka mukaan sekä ICE ry että Akrohouse tarjoaisivat palveluitaan vain lapsille.

Valkeisen kokemuksen mukaan urheiluharrastuksia on hankala markkinoida aikuisille. Hänen mukaansa monet ajattelevat, että harrastuksen aloittaminen olisi liian myöhäistä aikuisena.

Valkeinen uskoo, että uusien taitojen oppiminen aikuisiällä kasvattaa kuitenkin itseluottamusta, kun kokeilija huomaa, että vanha koira oppii edelleen uusia temppuja.

– Varsinkin aikuisten luisteluporukoista voi huomata oppimisen ilon. Olen itsekin vasta aikuisiällä aloittanut uusia harrastuksia, joihin en ennen ajatellut pystyväni, Valkeinen kertoo.

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä osallistumiskynnykseltään matala. Mukaan ei tarvita muuta kuin sopivat vaatteet ja vesipullo.

Jos siis sattuu vaikkapa lenkkeilemään Rantareitillä lauantaina kello 12 ja 17 välillä, voi puistosta käydä vapaasti hakemassa vielä lisää hikeä pintaan. HÄSA

Jutussa korjattu nimivirhe 5.6. klo. 13.26

Menot