Kanta-Häme

Linnanpuistossa pelastetaan tänään hahmoja maahisten leiristä

Linnanpuistossa seikkailee tänään iltapäivällä monenmoisia hahmoja, kun Todellisuuspakolaiset ry järjestää ensimmäistä kertaa liveroolipelin 7–12-vuotiaille yhteistyössä 4H-yhdistyksen kanssa.

Nodianin uhka -pelissä kääpiöt, haltijat, keijut, vedenväki ja velhot liikkuvat keskiaikaisessa fantasiamaailmassa, jossa osallistujat pyrkivät keräämään oman hahmorotunsa jäseniä ne siepanneiden maahdisten leiristä.

Pelinjohtajana toimii seikkailun myös suunnitellut Jutta Koskinen. Koskinen kertoo, että joskus hurjaksikin äityvän liveroolipelin sääntöjä ja sisältöä on muokattu nuorille osallistujille sopivaksi.

– Seikkailun pitää olla tietysti sellainen, ettei se pelota nuorimpiakaan. Pelin aiheet ja tehtävät eivät ole erityisen rankkoja, eikä hahmoihin mennä aivan niin sisälle kuin aikuisten liveroolipeleissä.

Seikkailu on pitänyt suunnitella nuorimpia osallistujia varten myös sellaiseksi, että osan tehtävistä voi suorittaa kuvavihjeiden perusteella. Seikkailuun on ennakkoon ilmoittautunut tusinan verran lapsia.

Koskisen mukaan lapsille suunnattuja liveroolipelejä saatetaan järjestää Hämeenlinnassa jatkossakin.

– Kyselyjä on jo tullut myös sellaisista peleistä, joihin lapset ja vanhemmat voisivat osallistua yhdessä.

Linnanpuiston seikkailu järjestetään kello 13–17. HÄSA

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic