Kanta-Häme

Lintonen hakee maakuntajohtajaksi Mikkeliin

Kasvatustieteiden maisteri Minna Lintonen Forssasta hakee Etelä-Savon maakuntajohtajaksi Mikkeliin. Hakuaika tehtävään päättyi torstaina.

Lintosen ohella maakuntajohtajan tehtävästä on kiinnostunut kahdeksan muuta henkilöä. Tunnetuimmat nimet ovat oikeustieteiden lisensiaatti Ulla Karvo Helsingistä ja Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti Vantaalta. Maakuntavaltuusto valitsee Etelä-Karjalan johtoon siirtyvän Matti Viialaisen seuraajan marraskuun lopulla.

Lintonen on SDP:n entinen pitkäaikainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Nykyisin hän toimii rehtorin virassa Forssassa. Lintosen arvellaan olevan vahva ehdokas uudeksi maakuntajohtajaksi, sillä puolueiden vanhan sopimuksen perusteella pesti on jyvitetty demareille. Myös SAK:n elinkeinopoliittisella asiantuntijalla Auli Korhosella (sd.) on omat kannattajansa.

Jos demarit eivät pääse keskenään sopuun kahden ehdokkaan välillä, vahvaksi ehdokkaaksi saattaa nousta myös kokoomuksen entinen kansanedustaja Ulla Karvo, jonka juuret ovat Etelä-Savossa Rantasalmella.

Hämeen Sanomat ei perjantaina tavoittanut Lintosta kommentoimaan hakua. (HäSa)

Päivän lehti

24.11.2020

Fingerpori

comic