Kanta-Häme

Lintumäen laajennus valmistuu kesäksi

Hoivakoti Lintumäen yhteyteen valmistuva laajennus voi ensi vuoden puolella tuoda kaupunkiin noin 50 uutta hoiva-alan työpaikkaa.

Esperi Caren 34-paikkaisen hoivakodin viereen rakennetaan parhaillaan laajennusosaa, johon on tulossa 60 asukaspaikkaa huonokuntoisille ja muistisairaille vanhuksille.

Tarkka rekrytointimäärä selviää kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvistin mukaan, kun nähdään, millainen kysyntä asukaspaikoista on.

Uudisrakennus nousee omalle tontilleen aivan Hoivakoti Lintumäen viereen. Rakennuksen oli määrä valmistua jo viime vuonna, mutta rakennusluvasta tehty valitus ja siihen liittyvä oikeusprosessi viivästyttivät hanketta.

Kesäkuun puolella aloitettu rakennustyö on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuun 2015 loppuun mennessä. Esperi järjestää hoivakodin toiminnan, mutta rakennuksen omistaa Avain Palvelukodit oy.

Kasvu riittää tältä erää

Lintukodin lisäksi Esperillä on Hämeenlinnassa kaksi muutakin vanhusten asumispalveluyksikköä: Loimalahdentien varrella sijaitseva 22-paikkainen Tanhuakoti sekä Lammilla sijaitseva Saarnikoti. Näistä Saarnikodin Esperi hankki omistukseensa tänä syksynä.

Kiinteistöjohtaja Rosqvistin mukaan Saarnikodin ja Tanhuakodin toiminta jatkuu tutulla mallilla, niihin ei ole laajennuksia tai muita muutoksia suunnitelmissa.

Entä suunnitteleeko Esperi edelleen kasvattavansa toimintaa Hämeenlinnassa?

– Hämeenlinnassa meillä alkaa olla aika hyvin yksiköitä vanhuspuolella. Tonttivarauksia tai laajentumissuunnitelmia ei ole. (HäSa)