Kanta-Häme

Lintuopastusta Honkalanrannan lintutornilla

Lauantaina järjestetään Birdlife Suomen valtakunnallinen Tornien taisto -tapahtuma, jossa lintutorneista yritetään nähdä tai kuulla mahdollisimman monta eri lintulajia kahdeksan tunnin aikana kello 5 alkaen.

Tornien taiston yhteydessä Hämeenlinnassa järjestetään yleisölle linturetki uudella Honkalanrannan luonnonsuojelualueella.

Retki alkaa kello 10 Kahilistontien varrelta uuden luontopolun alkupisteestä.

Yleisö on myös tervetullut käymään Honkalanrannan lintutornilla, jossa Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen joukkueen jäsenet opastavat ja neuvovat lintuihin ja lintuharrastukseen liittyvissä kysymyksissä.

Muita taistoon osallistuvia lintutorneja Kanta-Hämeessä ovat muun muassa Toivanjoen lintutorni Janakkalassa ja Sammalistonsuon havaintokumpu Riihimäellä.

Tornien taisto järjestetään tänä keväänä 23. kerran, ja tapahtumaan on ilmoittautunut jo noin 300 lintutornia etelärannikolta Lappiin ja Ahvenanmaalta Pohjois-Karjalaan. Lintutornikisa järjestetään samaan aikaan myös Ruotsissa ja Tanskassa. Kanta-Hämeessä taistoon osallistuu kaikkiaan seitsemän joukkuetta ja tornia. 

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic