Kanta-Häme

Lisää avoimia jäävuoroja ensi kaudelle

Hämeenlinnan jäähalliin kaavaillaan lisää maksuttomia, kaikille avoimia jäävuoroja.

Esitys vuoroista tehdään Hämeenlinnan kaupungin elämänlaatulautakunnalle torstaina. HPK Juniorijääkiekon ehdottaa HPK 05 Tiimin taustajoukkojen esityksen perusteella, että vuoroja voitaisiin pitää kaudella 2017–18 tiistaista perjantaihin kello 15–17.

HPK Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikaisen mukaan uudet vuorot ovat mahdollisia vasta ensi kaudelle, koska niille tarvitaan valmentajat valvomaan ja ohjaamaan luistelijoita.

– Ensi vuoden valmentajasopimuksiin pitää neuvotella myös näiden avoimien vuorojen vetäminen.

Rahikainen kertoo valmentajien valmentavan päivätöidensä ohessa, joten iltapäivälle sijoittuvien vuorojen valvominen voi olla joillekin hankala järjestää.

Avoimet jäävuorot voivat vetää jäälajien pariin uusia harrastajia, mutta erityisesti ne tarjoavat jo olemassa oleville harrastajille mahdollisuuden omaehtoiseen harjoitteluun. Tämä oli perusteena myös alkuperäisessä esityksessä.

– Meillä on hienot olosuhteet, mutta myös harrastajamäärä ovat kasvaneet. Jos tähtää esimerkiksi jääkiekossa huipulle, tarvitsee viikossa harjoitella ja liikkua 20 tuntia. Lisäjäät helpottavat sitä. Häsa