Kanta-Häme

Lisää poliiseja tuomiolla Myllylä-urkinnasta

Hyvinkään käräjäoikeus antoi perjantaina neljä tuomiota hiihtäjä Mika Myllylän kuolinsyytutkimuksen tietojen laittomasta urkinnasta.

Tuomitut olivat vuoden 2011 heinäkuussa hakeneet poliisin tietojärjestelmästä tietoja asiasta, joka ei heille kuulunut. Kaikki neljä syylliseksi todettua tuomittiin henkilörekisteririkoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Tuomiolla oli kaksi Keski-Uudenmaan poliisilaitoksen vartijaa sekä kaksi poliisia. Poliiseista toinen oli vanhempi rikoskonstaapeli ja toinen oli kenttäjohtajana työskentelevä ylikonstaapeli.

Kaikille neljälle määrättiin tuomioksi 15 päiväsakkoa. Maksettavaa heille kertyi tuloista riippuen 360-570 euroa.

Syyksi urkinnalle lähes kaikki ilmoittivat uteliaisuuden. Ylikonstaapeli kertoi hakeneensa tietoja, koska tapaukseen hänen mukaansa huhuttiin liittyvän hänelle entuudestaan tuntemattomia aineita, joita liikkuisi myös Hyvinkään nuorison keskuudessa.

Hyvinkääläispoliisien saamat tuomiot ovat hieman kovempi kuin vastaavasta urkinnasta Kanta-Hämeen poliisilaitoksella kiinni jääneille poliiseille annettiin. Hämeenlinnan käräjäoikeus antoi poliiseille 12 päiväsakon tuomiot.

Kaikkiaan ex-hiihtäjä Myllylän kuolinsyytutkimuksen urkkimisesta on syytteeseen joutunut noin 90 poliisia ja poliisilaitosten vartijaa. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic