Kanta-Häme

Lisähaku toi kaksi hakijaa lisää

Toinen kierros toi kaksi uutta hakemusta Hämeen liiton maakunta-arkkitehdiksi. Nyt koossa on yhteensä seitsemän hakijaa.

Uudet hakijat ovat Pietarsaaren kaupungin tekninen johtaja Heimo Toiviainen sekä Espoon kaupunkisuunnitteluviraston maankäytön suunnittelija Saara Melama.

Ensimmäisellä kierroksella marraskuussa paikka kiinnosti viittä hakijaa. Silloin paikkaa hakivat Jorge Sainz de Aja Curbelo Santa Brigidasta, Antti Kaukiainen Tervakoskelta, Niklas Lähteenmäki Hämeenlinnasta, Alejandra Garcia María Mikkelistä ja Fernando del Pozo Torres Valladolidista,

Suunnittelujohtaja Heikki Pusa kertoo, että käytännössä valinta tehdään neljän suomenkielisen hakijan joukosta, sillä espanjalaiset Cirbelo ja Torres sekä argentiinalaistaustainen Maria eivät osaa suomea. Heillä ei ole myöskään kokemusta maankäytön suunnittelusta.

Maakunta-arkkitehdin valitsee helmikuussa maakuntahallitus.

Kokenutta haetaan

Maakunta-arkkitehdin toimenkuvaan kuuluu Kanta-Hämeen maakuntakaavan valmistelu ja siihen liittyvät selvitykset. Liitto on kertonut hakevansa kokenutta arkkitehtia, jolla on kyky viedä maakunnan kaavoitusta ammattitaitoisesti eteenpäin osana Hämeen liiton tiimiä.

Hämeen liiton nykyinen maakunta-arkkitehti Tatu Oukka jätti virkansa muuttaesssaan perheineen Brysseliin. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic