Kanta-Häme

Lisämakuja kaupungin ravintolamaailmaan

Hämeenlinnaan on rantautunut eteläaasialaisia makuja ja värejä, kun Ravintola OM asettui viikko sitten Innoparkin Visataloon.

Intialaisravintolaa pyörittävän Naresh Gaonkarin mukaan ruokapaikka on otettu Visamäen opiskelijakeskittymässä mainiosti vastaan.

– Avajaisviikolla lounasaikaan myytiin lähes 150 annosta päivittäin, Gaonkar myhäilee.

Goalaislähtöinen ravintoloitsija panostaa elintarvikkeiden korkeaan laatuun ja hyvään asiakaspalveluun.

– Kaikki ruuat tehdään tuoreista raaka-aineista. Tavoitteena on, että mitään ei heitetä pois. Lounasaikojen jälkeen meiltä saa annoksia mukaan. Suunnitteilla on myös ala carte -tarjoilua.

Intialainen ruoka tunnetaan maailmalla vahvoista mausteistaan. Visamäessä on huomioitu myös erikoisruokavaliot.

– Makua on viilattu suomalaiseen suuhun sopivaksi eli mukavasti lämmittäväksi, mutta halutessaan asiakas saa myös tulisen makuelämyksen, Gaonkar vakuuttaa.

Ennen oman yrityksensä perustamista Gaonkar ehti työskennellä kokkina kaksi vuosikymmentä, joista 13 vuotta pääkaupunkiseudulla.

Talaskujalla Keinusaaren toimistotaloon avatussa 80-paikkaisessa Lounasravintola Hunajassa puolestaan tarjotaan suomalaisille perinteisempää purtavaa.

Yritystä harjoittavat Janne ja Eija Wallin, joiden käsialaa ovat myös Parolan Rosolli, Ravintola Pulleri ja Lounasravintola Fredrika.

– Jatkamme hyväksi havaitulla linjalla eli tarjoamme peruskotiruokaa, joka on aina kysyttyä. Tarkoituksena on, että asiakas saa samaa ruokaa missä päin kaupunkia tahansa.

Yritys välittää myös juhla- ja pitopalveluita sekä vuokraa sauna- ja kokoustiloja. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic