Kanta-Häme Riihimäki

Livemusiikkia vuodeosastoille ja vanhuksille – Kunnan pojat -hanke jalkautuu Riihimäellä, Lopella, Hausjärvellä ja Hyvinkäällä

Neljän kuntaa tarjoaa yhteistyössä kulttuuria esimerkiksi laitoksiin ja kohtauspaikkoihin.
Kunnan pojat -yhtye alkaa kiertää muun muassa vanhusten palvelutaloissa, kerhotiloissa, vuodeosastoilla sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujien ryhmissä.

Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi ja Riihimäki ovat mukana juuri alkaneessa Kunnan pojat -hankkeessa. Sen tarkoituksena on tuoda kulttuuria niiden ulottuville, jotka syystä tai toisesta jäisivät muuten siitä osattomiksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tukea hankkeelle, jota koordinoi Timo Aalto kulttuuripalveluja tuottavasta Artic Cowboys oy:stä. Artic Cowboys toteuttaa hankkeen yhteistyössä mukana olevien kuntien sosiaali-, kulttuuri- ja työvoimapalveluiden kanssa.

Suurin osa hankkeen rahoituksesta tulee ministeriöltä, minkä lisäksi jokainen mukana oleva kunta on antanut mukaan oman panoksensa.

Artic Cowboys on toteuttanut vastaavan hankkeen aiemmin Rovaniemellä ja sen lähialueilla Hannu Raudaskosken luotsaamana, ja nyt se toteutetaan ensimmäistä kertaa Etelä-Suomessa.

Kunnan pojat -yhtye esiintyy vanhusten palvelutaloissa, kerhotiloissa, vuodeosastoilla ja muissa kulttuurisessa katveessa elävien kohtauspaikoissa, vaikkapa mielenterveys- tai päihdekuntoutujien ryhmissä.

Syyskuusta tammikuuhun neljän kunnan alueella nähdään ja kuullaan yhteensä 140 esitystä, jotka ovat alkaneet tällä viikolla Lopelta.

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic