fbpx
Kanta-Häme

Living Roomissa huokaistiin helpotuksesta

– Kaikenlaista sitä on vuosien mittaan kaappeihin kertynytkin, huokaisee terveysneuvontapiste Living Roomin osastonhoitaja Jutta Pääkkönen muuttolaatikoita pakatessaan.

Vanhassa toimipaikassa, Turuntie 1:ssä, kaappeja tyhjennetään tämän viikon ajan. Maanantaina laatikot kannetaan uusiin toimitiloihin. Ne löytyivät pitkän etsimisen jälkeen Birger Jaarlinkadulta.

Toisessa kerroksessa sijaitsevat uudet, noin 150 neliön tilat ovat hieman entisiä pienemmät. Sijainti on kuitenkin oivallinen, sinne on helppo tulla. Tällä viikolla entistä avokonttoria on vielä remontoitu terveysneuvontapisteen toimintaan paremmin soveltuvaksi. Tilaan on muun muassa lisätty väliseiniä ja pintoja on uudistettu.

Vielä alkukesästä koko Living Roomin tulevaisuus näytti epävarmalta. Vanhoista toimitiloista jouduttiin lähtemään, sillä kaupunki aikoo myydä Turuntien kiinteistön, eikä uusia tiloja tahtonut irrota mistään.

– Meinasi ruveta hirvittämään, että kuinka tässä käy.

Turuntiellä Living Room on saanut toimia toukokuusta lähtien jatkoajan turvin. Nyt olo on helpottunut. Uusiin tiloihin on tarkoitus jäädä.

Ovet avautuvat jälleen keskiviikkona

A-klinikkasäätiön Living Roomin on tarkoitus avata uuden toimipaikkansa ovet asiakkaille ensi viikon keskiviikkona eli 17.7. Terveysneuvontapiste palvelee normaalin aukioloajan mukaisesti eli kello 11–15.30. Kesälomien jälkeen uusissa tiloissa on tarkoitus järjestää avoimet ovet.

Vaikka osoite muuttuu, pysyy toiminta ennallaan.

– Aamupäivisin hoidetaan korvaushoitoja, iltapäivisin on terveysneuvontaa ja neulojen ja ruiskujen vaihtoa. Myös testauksia jatketaan entiseen malliin.

Kaikki seutukunnan asukkaat voivat käydä yksikössä nimettömästi tartuntatautitesteissä. HIV-testiin pääsee ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin kello 12–14.

Living Roomin päivittäinen kävijämäärä liikkuu 15 asiakkaan molemmin puolin, asiakasnimimerkkejä on kaikkiaan noin 200. Asiakasmäärä on pysynyt pitkään samoissa lukemissa. Asiakaskäyntien määrä sen sijaan lisääntyi sen jälkeen, kun Citymarket parisen vuotta sitten ryhtyi tekemään ruokalahjoituksia Living Roomille.

– Samat vanhat asiakkaat ryhtyivät käymään entistä useammin, ja samalla neulojen ja ruiskujenkin vaihtomäärät ovat kasvaneet.

Living Roomin tarjoama ruoka on tarkoitettu ainoastaan yksikön omille asiakkaille. (HäSa)

Living Room palvelee 17.7. lähtien osoitteessa Birger Jaarlinkatu 21 B 36.

Menot