Kanta-Häme

Local Voices -artistit palaavat juurilleen

Local Voices -kokoonpano teki ensiesiintymisensä Verkatehtaan Vappu -tapahtumassa vuonna 2012. Viime joulukuussa ryhmä aloitti kulttuurikeskuksen kanssa residenssituotantojen sarjan, jonka ensimmäinen osa oli jouluteemaa soultyyliin käsittelevä Motown Xmas -konsertti. Nyt Elina Arlin, Aleksi Aromaa ja Antti Parangon johtama orkesteri viettää 2-vuotissyntymäpäiviään esittämällä kunkin solistin omia kappaleita.
 
Viime vuoden Uuden Musiikin Kilpailun finalisti Elina Arlin tekee parhaillaan levyä, josta kuullaan maistiaisia Vanaja-salissa torstaina.
 
– Biisit on nyt äänitetty ja miksausvaiheessa. Albumin julkaisu on ajoitettu elokuulle, Arlin kertoo.
 
– Levy sisältää pelkästään omia kappaleitani, joissa on piirteitä vanhasta rytmimusiikista. Sovituksista myös kuuluu suuri rakkauteni laulustemmoihin. Tyylillisesti levyltä löytyy Motown-henkisyyttä, poppia ja soulia, mutta on siellä yksi kantrikappalekin.

Kokoontumisajot

Local Voicesin tuotantoresidenssi alkoi jouluna onnellisten tähtien alla, sillä ykkösosa oli kaikilta osin menestys.
 
– Motown Xmas meni tosi hyvin ja tupa oli täynnä, Arlin sanoo.
 
– Teemakonserttia oli hauska tehdä, mutta nyt on taas mukava palata omile juurille ja esittää omaa musiikkia Local Voices -tatsilla.
 
Kitaristi-laulaja ja kapellimestari Antti Paranko tarjoilee kappaleita vuonna 2012 julkaistulta soololevyltää Free Falling, mikä oli bluesiarockia sisältävä kunnianosoitus hänen suuresti kunnioittamilleen kitarasankareille, kuten John Mayerille ja Mark Knopflerille.
 
Aleksi Aromaan ohjelmistossa on parin viime vuoden aikana sävellettyä ja sanoitettua soulpainotteista rockia. 
 
Local Voices on artisteille enemmän kuin osiensa summa.
 
– Tässä kokoonpanossa pääsemme toteuttamaan monenlaisia ideoita, Aromaa pohtii.
 
– Kun emme ole itse solistina, vierailemme toistemme biiseissä. Local Voices on meille eräänlainen kokoontumispaikka ja aiomme ehdottomasti lähteä markkinoimaan näitä teemakonsertteja myös muualle Suomeen.
 
Local Voices to 1.5. klo 15 Verkatehtaan Vanaja-salissa.

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic