fbpx
Kanta-Häme

Loimi-Häme teki kohtalaisen tuloksen

Viime vuosi oli tulokseltaan Lähivakuutusyhdistys Loimi-Hämeelle kohtalainen. Vahinkovakuutusten maksutulo kasvoi 2,9 prosenttia.

Koko asiakaskanta vuoden lopussa oli 18 937 asiakkuutta. Heidän maksama maksutulo oli yhteensä 18 134 858 euroa. Henkilöasiakkaiden osuus oli 51, yritysvakuuttajien 23 ja maatilavakuuttajien 26 prosenttia.

Vakuutustoiminnan kannattavuus pysyi edellisen vuoden tasolla ja oli negatiivinen. Jälleenvakuutuksen vahinkomeno kasvatti kokonaiskorvausmenoa 93,4 prosenttiin. Liikekulusuhde oli 19.8 prosenttia. Vahinko- ja liikekulusuhdetta kuvaava yhdistetty kulusuhde oli 113 prosenttia.

Ryhmän kasvu jatkui

Lähivakuutus-ryhmän kasvu jatkui vuonna 2011. Ryhmän markkinaosuus oli 9,3 prosenttia. Ensivakuutuksen maksutulo kasvoi 6,5 prosenttia

Ryhmän kasvu oli jo kolmannen vuoden peräkkäin alan keskimääräistä kasvua suurempi. Lähivakuutus-ryhmän perusliiketoiminnan kannattavuus pysyi edellisvuoden tasolla.

Lähivakuutus ja Tapiola yhdistyvät keskinäiseksi finanssiryhmäksi vuoden 2013 alusta. Keskusyhtiön lisäksi ja kilpailustrategian perustaksi muodostetaan 19 alueellista keskinäistä yhtiötä, jotka tarjoavat kokonaispalvelua vakuuttamisessa, pankkipalveluissa ja sijoittamisessa. (HäSa)

Menot