Kanta-Häme

Lomalaiset löysivät Petäyksen

Kokousmatkailijoiden lisäksi tavalliset lomalaiset ovat alkaneet vierailla Hattulan Tyrvännössä Hotelli Petäyksessä.

Hotellinjohtaja Sanna Grön kertoo, että kulunut kesä oli selvästi vilkkaampi kuin edelliset. Kävijämääriä kasvatti varsinkin helteinen heinäkuu, joka toi sekä yöpyjiä että päiväkävijöitä hotellin alueelle.

– Varsinkin rantaravintolan suosio kasvoi kovasti. Ainoa miinus oli kylmä kesäkuu, joka ei houkutellut lomalaisia minnekään, Grön sanoo.

Myös Petäyksen kokouskäyttö on vilkastunut aiemmasta. Alueelle on viime vuosina rakennettu monenlaisia palveluita matkailijoille, ja lisäksi näkyvyyttä verkossa ja sosiaalisessa mediassa on kasvatettu.

Petäyksen alueen omistaa Palvelualojen ammattiliitto Pam, jonka suunnitelmissa olisi rakentaa hotellin läheisyyteen lisää majoituskapasiteettia. Alueen kaavoitus etenee parhaillaan, mutta pullonkaulana on pidetty puuttuvaa kunnallistekniikkaa.

Petäyksessä rakennetaan parhaillaan uutta pumppaamoa, sillä vanhan pumppaamon teho ei riitä. Petäyksessä on myös oma vedenpuhdistamo, mutta sen kapasiteetti ei riitä, jos alueelle rakennetaan lisää.

Tyrvännössä on jo pitkään toivottu, että vesiyhtiön verkosto ulotettaisiin Petäykseen saakka. HS-vesi on rakentanut vesijohdon ja siirtoviemärin Lepaalle asti, mutta sen jatko on vielä auki. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic