Kanta-Häme

Lomautettiinko henkilökunta, jotta teatteri tuottaisi voittoa?

Talousvaikeuksissa painiskellut Hämeenlinnan teatteri teki viime vuonna 107 000 euroa voittoa. Teatteri säästi rajuin keinoin, muun muassa lomautuksilla.

Voittoako tavoiteltiin, teatterinjohtaja Heikki Paavilainen?

– Monilla meidänkokoisillamme teattereilla on vaikea vuodet edessäpäin. Hämeenlinnan teatterissa tehtiin ennakkotyötä. Viimevuotisilla toimenpiteillä teatterin toiminta kuristettiin vakaalle pohjalle.

– Itse asiassa voittoa tuli todellisuudessa yli 140 000 euroa. Osa rahasta käytettiin uusiin langattomiin mikrofoneihin, joita liikenne- ja viestintäministeriö edellyttää. Kustannus oli 36 000 euroa. Sekin on nyt hoidettu.

Mihin kertynyt voitto käytetään?

– Se suo liikkumapeliä tulevalle johtajalle. Talous on erittäin vakaalla pohjalla. Paljon tuli ihan säästöillä, kuten toimiston siirtämisellä ja pukuvuokraamosta luopumalla. Kevään täyttöaste jää alhaiseksi, mutta myös kevään kulut ovat erittäin maltilliset.

Kauanko tällä rahalla pärjätään?

– Riippuu tulevista vuosista.Syksyyn satsataan enemmän kuin kevääseen, mutta jos yleisö löytää lippuluukuille, teatterilla ei ole mitään hätää tänä vuonna.

Heikki Paavilainen väistyy Hämeenlinnan teatterin johdosta tänä vuonna. Hänen seuraajanaan aloittaa syksyllä Kirsi-Kaisa Sinisalo. (HäSa)

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic