Kanta-Häme Hämeenlinna

Lomautukset sekoittivat tilastot: Hämeessä työttömiä työnhakijoita oli huhtikuun lopussa peräti 68 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten

75 prosenttia työttömyyden kasvusta johtui lisääntyneistä lomautuksista.
Kuvituskuva.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi Hämeessä merkittävästi, selviää huhtikuun työllisyyskatsauksesta.

Huhtikuun lopussa Hämeessä oli työttömiä työnhakijoita peräti 68,2 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Lukumääräisesti työttömiä työnhakijoita oli maakunnassa 11 595 enemmän vuoden takaiseen verrattuna.

 

Lukua selittää koronaviruksen aiheuttama kokoaikaisesti lomautettujen määrän voimakas kasvu. 75 prosenttia työttömyyden kasvusta johtui lisääntyneistä lomautuksista.

Hämeenlinnassa ja Forssassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 15,3 prosenttia, Janakkalassa 12,2 ja Hattulassa 10,7.

Hausjärven prosenttiluku 9,1 oli maakunnan pienin, Lopella työttömiä työvoimasta oli 9,6 prosenttia. Riihimäellä työttömien työnhakijoiden osuus oli 13,8 työvoimasta.

 

Työttömyys lisääntyi kaikissa ikäryhmissä. Alle 25­-vuotiaiden työttömien määrä oli huhtikuussa 3 562, mikä on 59 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

Kevään lomautukset koskivat naisia selvästi miehiä enemmän. Työttömien naisten määrä kasvoi huhtikuussa maakunnassa 90 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, miesten työttömyys lisääntyi 50 prosenttia. HäSa

Päivän lehti

10.7.2020