Kanta-Häme

Lontoon Royal Opera Housen uusi kausi nähdään Bio Rexissä

Lontoon kuuluisan baletti- ja oopperatalon Royal Opera Housen esityksiä on mahdollista nähdä Bio Rexin elokuvateattereissa. Kausi 2014–2015 käynnistyy Hämeenlinnassa sunnuntaina 19. lokakuuta baletilla Manon, jonka koreografiasta vastaa Kenneth MacMillan. Christopher Wheeldonin Alice´s Adventures In Wonderland näytetään 21. joulukuuta.

Näytäntökaudella nähdään yhteensä seitsemän oopperaa ja neljä balettia satelliitin välityksellä. Marraskuussa tarjolla on oopperoita: Giuseppe Verdin I Due Foscarin esityspäivä on 2.11. ja Domenico Donizettin Lemmenjuoman 30.11.

Kevät- ja kesäkauden oopperat ovat Umberto Giordanon Andea Chénier, Richard Wagnerin Lentävä hollantilainen, Kurt Weillin Mahagonnyn kaupungin nousu ja tuho, Giacomo Puccinin La Bohéme ja Gioachino Rossinin WiIlhelm Tell. Tähtilaulajien joukkoon kuuluvat mm. Jonas Kaufmann, Plácido Domingo, Anne Sofie von Otter ja Bryn Terfel.

Kevään baletit ovat Jousenlampi ja La Fille Mal Gardée.

Royal Opera Housen esityksiä nähdään elokuvateattereissa 40 maassa ja 1 500 teatterissa. Esityksissä on huomioitu elokuvateatteriyleisö, mikä konkretisoituu kamerakulmavalintoina ja lähikuvazoomauksina. (HäSa)