fbpx
Kanta-Häme Loppi

Lopella kerätään kuntalaisten ideoita 20 000 euron käyttämiseksi

Lopen kunta ottaa vastaan kuntalaisten ehdotuksia osallistuvan budjetoinnin käyttökohteista 17. heinäkuuta asti.
Osallistuvassa budjetoinnissa on neljä vaihetta. Tällä hetkellä Lopella on käynnissä budjetoinnin ensimmäinen vaihe, jossa kuntalaiset pääsevät ehdottamaan budjetin käyttökohteita. Kuva: Muu
Osallistuvassa budjetoinnissa on neljä vaihetta. Tällä hetkellä Lopella on käynnissä budjetoinnin ensimmäinen vaihe, jossa kuntalaiset pääsevät ehdottamaan budjetin käyttökohteita. Kuva: Muu

Lopen kunta on varannut budjetistaan 20 000 euroa osallistuvan budjetoinnin käyttöön. Osallistuvassa budjetoinnissa kuntalaiset otetaan mukaan päättämään siitä, miten osallistuvaan budjetointiin osoitettu summa käytetään.

Lopen kunta ottaa kuntalaisten ehdotuksia 20 000 euron käyttökohteista 17. heinäkuuta asti.

Ehdotusten tulee olla kunnan strategian ja sen painopisteiden mukaisia, yleishyödyllisiä ja niiden oli tuotettava iloa mahdollisimman monelle kuntalaiselle. Idean esittäjän tulee olla loppilainen henkilö tai yhteisö.

Kuntalaisehdotuksia voi tehdä joko kirjeitse, soittamalla kunnan palvelupiste Rosamundaan tai sähköisellä lomakkeella, joka löytyy Lopen kunnan sivuilta.

Osallistuva budjetointi etenee neljässä vaiheessa. Kun ehdotukset on kerätty, osallistuvan budjetoinnin valmistelutyöryhmä kokoaa toteuttamiskelpoiset ehdotukset, joista kuntalaiset pääsevät äänestämään suosikkiaan.

Äänestysaika alkaa 27. heinäkuuta ja päättyy 11. elokuuta. Äänestys toteutetaan sähköisellä alustalla. Äänestyksessä menestyneiden ehdotusten toimeenpanosta Lopen kunnanhallitus päättää 17. elokuuta pidettävässä kokouksessaan.

Valmistelutyöryhmään kuuluvat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Asko Niemelä ja valtuuston varapuheenjohtaja Sakari Vuorinen, sekä kunnanjohtaja Mikko Salmela. HäSa

Menot