Kanta-Häme

Lopella metsästetään joulun alla

Juhani Peltosen seuran marraskuisessa elokuvaillassa esitetään Metsästys joulun alla -elokuva. Kyseessä on yksi Juhani Peltosen rakastetuimmista ja tunnetuimmista teksteistä, ja elokuvan siitä ohjasi Pauli Virtanen MTV:n teatterille vuonna 1977.

Edellisen kerran elokuvaa on esitetty Lopella Peltospäivillä keväällä 2005. Elokuvan näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Martti Tschokkinen, Aapo Vilhunen, Henri Kapulainen, Ritva Valkama, Ahti Jokinen ja Risto Taulo.

Elokuvaillassa elokuvan esittelee Juhani Peltosen seuran hallituksen jäsen Pekka Rautalahti. Elokuva esitetään Lopen kunnantalon valtuustosalissa (Yhdystie 5) maanantaina 17. marraskuuta kello 18 alkaen.

Metsästys joulun alla on kuulunut viime vuosina myös monen teatterin ohjelmistoon. Näytelmän pohjana on Juhani Peltosen syksyllä 1976 ilmestyneessä novellikokoelmassa The End julkaistu novelli. Metsästys joulun alla julkaistiin myös erillisenä kirjana vuonna 1987, kun kirjailija laajensi teosta.

Ensi kevään Juhani Peltosen seuran perinteinen kirjallisuustapahtuma on helatorstain takia viikkoa tavallista myöhemmin elo torstaina 21. toukokuuta. (HäSa)