fbpx
Kanta-Häme Kanta-Häme

Kolme lähes yhtäaikaista hälytystä piti kiireessä - Lopella paloi kaksi hehtaaria taimikkoa

Kuvituskuva

Kanta-Hämeen pelastuslaitos sammutteli useita maastopaloja jälleen sunnuntaina. Kolme käytännössä päällekkäistä tehtävää tekivät alkuillasta hektisen.
Kiire alkoi vähän ennen kello 17 pelastuslaitoksen saatua ilmoituksen keskisuuresta maastopalosta Lopen Rengontiellä. Ilmoittajan mukaan metsätien reunuksella noin 100 metrin matkalla paloi 200 neliötä maastoa.
Hälytysluokka muuttui kuitenkin nopeasti suureksi maastopaloksi ja paikalla oli tulta taltuttamassa peräti 17 sammutusyksikköä. Tuli nieli mennessään noin kaksi hehtaaria taimikkoa ennen kuin palokunta sai sen sammutettua. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.
Keskisuuri maastopalohälytys tuli pian kello 17:n jälkeen Janakkalan Vähikkälästä. Ilmoituksen mukaan pieni ulkorakennus oli tulessa ja tuli levinnyt siitä maastoon. Palo ehti levitä noin 200 neliön alueelle ennen kuin se saatiin sammutettua. Poliisi tutkii syttymissyytä.
Heti kello 18:n jälkeen ilmoitettiin keskisuuresta maastopalosta Hämeenlinnan Vehmaistentiellä. Tuli ei päässyt leviämään eläinten talviruokintapaikan aluskasvillisuudesta puustoon. Palo saatiin rajattua 200×100 metrin alueelle ja sammutustöissä oli mukana kuusi yksikköä.  Tämänkään palon kohdalla syttymissyystä ei ole tietoa. Poliisi selvittelee asiaa.
Myöhemmin illalla pelastuslaitos ilmoitti, että kaikki palot on sammutettu, eikä niistä aiheudu leviämisvaaraa. Palot eivät myöskään aiheuttaneet henkilövahinkoja.

Juttua päivitetty klo 22.22 kauttaaltaan uusilla tiedoilla.

Menot