fbpx
Kanta-Häme Loppi

Lopen kunnanhallitus: Uusi liikuntahalli vain, jos valtiolta 30 prosentin tuki

Kunnanhallitus esittää hallille 2,5 miljoonan raamia. Paikaksi vahvistettiin koulukeskuksen eteläpuolinen alue. 

Lopen kunnanhallitus käsitteli uuden liikuntahallin rakentamista maanantaisessa kokouksessaan. Se teki päätöksensä kunnanjohtaja Mikko Salmelan moniosaisen päätösesityksen mukaisesti.

Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että liikuntahallin kustannusarviota alennetaan 3 miljoonasta eurosta enintään 2,5 miljoonaan euroon.

Kunnanhallitus esittää myös, että hallia varten haetaan täyttä 30 prosentin liikuntapaikkarakentamisen tukea valtiolta. Tämän tuen saaminen olisi edellytys sille, että halli rakennetaan.

Lopullinen rakentamispäätös tehtäisiin vasta sen jälkeen, kun valtion tukipäätös on saatu.

Lisäksi kunnanhallitus päätti teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti, että liikuntahalli sijoitetaan koulukeskuksen eteläpuolelle. Siihen voidaan rakentaa ilman kaavamuutosta.

Myös rakennuttajakonsultin palkkaamisesta kunnanhallitus päätti samalla tavalla kuin tekninen lautakunta oli esittänyt.

Uusi, korkeimmankin sarjatason salibandypeleihin soveltuva liikuntahalli on ollut Lopen suunnitelmissa jo pitkään. Vuonna 2018 kunnanhallitus päätti, että halli sijoitettaisiin nykyisen liikuntahallin läheisyyteen, mutta nyt tätä suunnitelmaa päätettiin siis muuttaa.

Kesällä kokoontunut työryhmä esitti uudelle hallille uutta paikkaa, koska rakentaminen aiemmin ehdotettuun paikkaan olisi tullut selvästi kalliimmaksi. Se olisi edellyttänyt esimerkiksi jääkiekko- ja tenniskenttien siirtämistä.

Kunnanjohtaja kertoi ennen kokousta, että hän alensi liikuntahallin kustannusarviota 0,5 miljoonalla eurolla, koska tavoitteena on saada halli rakennetuksi mahdollisimman pienin kustannuksin.

Salibandyä pelataan Lopella nykyään Elmolan hallissa, joka ei täysin täytä lajin vaatimuksia.

– Se sali rakennettiin aikana, jolloin ei tiedetty, kuinka suosituksi lajiksi salibandy Lopella kasvaa, Salmela sanoo.

Sitä, mitä muita liikuntalajeja varten uutta hallia aiotaan suunnitella, ei ole Salmelan mukaan vielä päätetty. HäSa

Menot