Kanta-Häme

Lopen kunnanjohtaja-casessa uusi käänne

Valtuutetut saivat oudon vuotoviestin loppi.leaks -osoitteesta.

Kuohunta Lopen kunnan johdossa jatkuu. Nyt kokoomuksen kunnanvaltuutettu Riitta Joutsi-Hänninen harkitsee vakavasti rikosilmoituksen tekemistä.

Syy löytyy sähköpostiviestistä, joka on lähetetty kunnanvaltuutetuille ja kolmelle lehdelle osoitteesta loppi.leaks@gmail.com Riitta Joutsi-Hännisen nimissä.

– Olen saanut tiedon, että teille on nimissäni lähetetty sähköpostiviesti liittyen Lopen kunnanjohtajaan.

Viesti on tietojeni mukaan lähetetty tekaistusta sähköpostiosoitteesta ja minun allekirjoituksellani, ikään kuin olisin sen itse lähettänyt, joten harkitsen vakavasti rikosilmoituksen tekemistä asiasta, Riitta Joutsi-Hänninen toteaa Hämeen Sanomille lähettämässään sähköpostiviestissä.

Viesti liittyy tapahtumiin, joita puitiin kunnanhallituksessa maanantaina 17. joulukuuta. Kokouksessa käsiteltiin kunnanjohtaja Mikko Salmelan väitettyjä virantoimituksen laiminlyöntejä ja kunnan mainetta vahingoittavasta käytöksestä.

Salmelalle annettiin kirjallinen varoitus, mutta kunnanhallitus katsoi hänen hoitaneen virkansa eikä hän menettänyt hallituksen luottamusta.

Kunnanvaltuusto saa tammikuussa käsiteltäväkseen aloitteen, jossa vaaditaan käynnistettävän kunnanjohtajan erottamisprosessi. HäSa

 

Lue myös: Lopen kunnanjohtajan erottamisesta valtuustoaloite – perustelut löytyvät virkatehtävien hoidosta (11.12.2018)

Lue myös: Some-riepottelu käy kuumana – Lopella salataan, miksi kunnanjohtaja kärsii epäluottamusta (12.12.2018)

Lue myös: Lopen kunnanjohtajalle varoitus – luottamus punnitaan vielä valtuustokokouksessa (18.12.2018)

Päivän lehti

4.8.2020