Kanta-Häme

Lopen kunnanjohtaja hakee Keravan johtoon

Lopen kunnanjohtaja Karoliina Frank on hakenut Keravan kaupunginjohtajan virkaa. Muita hakijoita ja suostumuksen antajia on kymmenen.

Hämeen Sanomat tavoitti Frankin puhelimitse lomamatkalta Roomasta. Hän kertoi, että juuri nyt on hyvä aika hakea uusia tuulia.

– Olen ollut Lopella kuukautta vajaat kuusi vuotta, ja enköhän ole siinä ajassa uutuusarvoni antanut. Kaipaan uusia haasteita, hän sanoo.

– Sanoin jo silloin, kun minut valittiin Lopelle, että lupaan olla siellä viisi vuotta. Viiden vuoden jälkeen sitä alkaa toistaa itseään, ja uutuusarvo vähenee.

Kerava on Frankin mielestä eteenpäin menevä ja uudistushakuinen kaupunki.

– Se on Loppea suurempi, mutta ei kuitenkaan iso kaupunki. Uskon, että rahkeeni ja osaamiseni riittää.

Ajoit pari vuotta sitten Lopen, Hausjärven ja Riihimäen kuntaliitosta, mutta hanke ei mennyt maaliin. Vaikuttiko tämä päätökseesi hakea muualle?

– Ei suoranaisesti – ainahan poliitikot päättävät linjan. Mutta kivempi on luoda uutta kuin jatkuvasti supistaa, leikata ja säästää. Olen jo kannot ja kivet kääntänyt Lopella ja olen tehnyt hyvää taloustulosta, mutta tiedän, että se tie ei jatku.

– Mieluummin käyttäisin työpäiväni vahvemmin resursoidussa yksikössä. Kuntaliitoksella olisi varmistettu vahvemmat hartiat. HäSa

Päivän lehti

3.7.2020