Kanta-Häme Loppi

Lopen kuntalaiset valitsivat kohteen, johon kunta laittaa 20 000 euroa – Tiukassa äänestyksessä uimapaikka voitti skeittiparkin

Loppi sijoittaa 20 000 euroa kuntalaisten valitsemaan kohteeseen, mutta valittua ehdotusta pitää vielä tarkentaa.
Arkistokuva.

Lopen kunnan osallistuvan budjetoinnin kohde on valittu. Tiukassa äänestyksessä eniten ääniä sai ehdotus numero 8, eli Ojajärven uimapaikan kehittäminen.

Äänestyksen voittaneessa ehdotuksessa uimapaikalle ehdotettiin esimerkiksi pitkää laituria ja mahdollisesti hyppypaikkoja sekä uimapaikan siistimistä, hienon hiekan lisäämistä ja rannan tasoittamista. Lisäksi ehdotettiin pöytäryhmien lisäämistä piknikin viettoa ja ruokailua varten sekä parkkipaikan laajentamista ja tien parantamista.

Lopen kunnanjohtajan Mikko Salmelan mukaan on selvää, että päätetty rahasumma ei riitä kaikkiin edellä mainittuihin ehdotuksiin.

– Näistä pitää vielä tarkemmin miettiä, mihin raha kohdennetaan, Salmela sanoo.

Lopen asukkaat saivat äänestää kohteen 27 ehdokkaan joukosta, jotka oli niin ikään valittu kuntalaisten ehdotuksien pohjalta.

Hyväksyttyjä ääniä annettiin kaikkiaan 868, ja eniten ääniä saanut ehdotus sai 106 ääntä. Jokaisella kuntalaisella oli yksi ääni.

Äänestys oli tiukka, sillä toiseksi tullut vaihtoehto oli 100 ääntä saanut ehdotus numero 10, eli Läyliäisten skeittiparkin kunnostus.

Kolmanneksi tullut ehdotus jäi kärkikaksikosta, sillä Lopen kirkonkylän alueen yleisilmeen parantamista (ehdotus numero 13) äänesti 79 kuntalaista.

Osallistuva budjetointi etenee seuraavaksi päätöksentekovaiheeseen. Kunnanhallituksen pitää vielä hyväksyä valittu ehdotus ensi maanantain kokouksessa.

Äänestyksen voittanut kohde toteutetaan loppuvuoden aikana. HÄSA

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic