fbpx
Kanta-Häme Loppi

Lopen liikuntahallin paikka on vaihtumassa – Kolmen miljoonan euron halli ei ehkä nousekaan vanhan liikuntahallin läheisyyteen

Arkistokuva.

Lopen uudelle liikuntahallille on ehdotettu uutta rakentamispaikkaa.

Lopen kunnanhallitus päätti vuoden 2018 joulukuussa, että kolmen miljoonan euron halli rakennettaisiin nykyisen Elmolan liikuntahallin läheisyyteen. Rakennushankkeen oli tarkoitus alkaa tämän vuoden aikana.

Liikuntahallin suunnittelutyöryhmä on nyt päättänyt esittää tekniselle lautakunnalle ja kunnanhallitukselle, että halli rakennettaisiin koulukeskuksen B-rakennuksen eteläpäätyyn. Työryhmän mukaan hallin rakentaminen ajoittuu vuosille 2022–2023.

– Liikuntahalliin tulee sijoittaa myös muita liikuntalajeja palvelevia toimintoja kuin pelkkä halli, esityksessä todetaan.

Lue myös: Lopen Elmolan laajennus käynnistyy ensi vuonna (7.1.2019)

Työryhmä ehdottaa rakennuttajakonsulttia

Työryhmän mukaan liikuntahallin sijoittaminen kunnanhallituksen aiemmin päättämälle paikalle aiheuttaisi runsaita lisäkustannuksia. Työryhmän mukaan alkuperäisen suunnitelman toteuttaminen tarkoittaisi jääkiekko- ja tenniskentän siirtämistä, minkä lisäksi nykyistä pallokenttää jouduttaisiin laajentamaan.

Hankkeen läpiviemiseksi ehdotetaan myös rakennuttajakonsultin palkkaamista. Vastaavaa ratkaisua on käytetty Läyliäisten koulun rakennushankkeessa.

Useille lajeille tarkoitettuun palloiluhalliin on edelleen tulossa kenttä, joka soveltuisi kokonsa puolesta virallisten salibandyotteluiden pelaamiseen.

Lopen tekninen lautakunta käsittelee esityksen kokouksessaan torstaina 27. elokuuta. Tuolloin esitellään myös tarkemmin laaditut suunnitelmat ja kustannusarviot. HÄSA

Korjaus 21.8. klo 12.38: Rakennushankkeen oli tarkoitus alkaa tänä vuonna, ei viime vuonna.

Menot